Kantonalni sud u Sarajevu

Danas ročište u slučaju smrti Džene Gadžun: Optuženi se izjašnjavaju o krivnji

Hronika21.09.23, 11:43h

Danas ročište u slučaju smrti Džene Gadžun: Optuženi se izjašnjavaju o krivnji
Malena Džena Gadžun je, podsjećamo, 2021. godine upućena na rutinski zahvat koji je završio fatalno, smrću djevojčice

 

 

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti održano ročište za izjašnjenje o krivnji u slučaju smrti dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.
 

Optužnica je potvrđena je 11. jula, a optuženi su Suad Rožajc, Nina Jovanović i Jasmina Halimić. Suad Rožajac se tererti za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz Tužilaštvo KS.


Malena Džena Gadžun je, podsjećamo, 2021. godine upućena na rutinski zahvat koji je završio fatalno, smrću djevojčice. 


"Današnje ročište, nakon dvije godine borbe za istinu i pravdu Džene, dalo nam je još jedan vjetar u leđa da nastavimo našu borbu uz naš Advokatski tim. Dvije godine borbe ni malo lahak zadatak ni za nas ni naše advokate, a i Tužilaštvo. Sve što želimo jeste da svi koji budu krivi za smrt našeg dijeteta budu kažnjeni. Još jedan korak bliži smo pravdi koju čekamo dugo", poručila je Amila Gadžun, majka malene Džene.


Džena je preminula 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!