EKSKLUZIVNI FOTO DOKUMENT

Senad Kobilić uhvaćen u reketarenju Sloge?

Arhiva01.12.10, 15:40h

Danas oko 13 sati ispred sarajevskog kluba Cinemas, nekadašnje Sloge, privedena su dvojica muškaraca, koji su navodno od vlasnika ovog kluba tražili reket. Kako DEPO PORTAL nezvanično saznaje, jedan od reketaša je Senad Kobilić, čovjek iza kojeg stoji pozamašan policijski dosije. Naš fotoreporter našao se na licu mjesta...

akcija-sloga1

Sarajevo: Privođenje jednog od reketaša/ Foto: DEPO PORTAL

A na licu mjesta brzo su se našli i pripadnici Federalne uprave policije. Da li zato što je gazda Sloge ili neko od uposlenika uspio pozvati nadležne organe ili su policajci sami reagovali, jer se zgrada FUP-a nalazi preko puta Sloge, nije poznato.

Dvije muške osobe, koje su učestvovale u navodnom reketiranju, nakon što je izvršen pretres njihovih vozila, privedeni su u policiju.

Senad Kobilić, jedan od privedenih, vlasnik je pozamašnog policijskog dosijea, a krajem 2006. godine je čak i osuđen na uslovnu kaznu, zbog toga što je 2003. od Petra Ćoruka iz Gruda, vlasnika preduzeća za trgovinu papirnom konfekcijom Prodex, pokušao na prevaru uzeti novac, tvrdeći da posjeduje povjerljive informacije o zahtjevu Interpola za provjeru poslovanja Prodexa i obećavajući mu da će pomoći u stopiranju te istrage.

Također, Kobilić se u centru medijske pažnje našao i u avgustu ove godine, kada je u dvorište njegove porodične kuće bačena bomba. U dvorištu je bio parkiran Kobilićev BMW, koji je u ovom incidentu oštećen.

(DEPO/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook