PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU, SNIMAK JE MONTIRAN

Vlasnik plaže u Baru: Medo je sa muslimanima odrastao... U burkiniju i hidžabu mogu se kupati u moru, ali ne i u bazenu!

Lifestyle08.08.23, 10:46h

Vlasnik plaže u Baru: Medo je sa muslimanima odrastao... U burkiniju i hidžabu mogu se kupati u moru, ali ne i u bazenu!
Sarađujem sa muslimanima duže od 20 godina i nikada ni jedan ekces nismo imali. Među mojim gostima kojima je smetalo da se djevojka kupa u burki bilo je muslimana - tvrdi vlasnik plaže na crnogorskom primorju

 

 


Baranin Dragan Medo Đurović podnijeće krivičnu prijavu protiv osobe koja je montirala i objavila na društenim mrežama video na kome je snimljena rasparava sa porodicom maloljetne I.A. koja se u burkiniju kupala u bazenu na kupalištu Rocky Beach na Utjehi (Bar).


Prema rijećima Đurovića, iskidana je njegova rečenica sa ciljem zloupotrebe.


- Na bazenu Rocky Beach na Utjehi nije dozvoljeno kupanje u odjeći i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta - kazao je Đurović i dodao da mogu u burki, hidžabu da se kupaju u moru, kao što se i kupaju, ali ne i u bazenu.

 

plaza-utjeha-bar


Đurović: Na bazenu niko ne može da se kupa odjeven, u moru mogu


- Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno iskidan i takav objavljen na društvenim mrežama. Ko živi u Baru zna ko je Medo Đurović. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane. U mojoj firmi 80 % zaposlenih su muslimani. Decenijama većina mojih gostiju su muslimani. Sarađujem sa muslimanima duže od 20 godina i nikada ni jedan ekces nismo imali. Među mojim gostima kojima je smetalo da se djevojka kupa u burki bilo je muslimana. Pravila su za sve ista. Nije dozvoljeno odjevenim osobama kupanje u bazenu iz higijenskih razloga - kazao je za Primorski portal Đurović ističući da su na Rocky Beach na Utjehi svi dobronamjerni gosti dobro došli te da nikoga ne pita ni kako se zove, ni koje je vjere i nacije.


Porodica iz Rožaja došla je na kupalište u Utjehi, a maloljetna I. A. pojavila se odjevena u burkini, kupaći kostim muslimanki s hidžabom, što je izazvalo negodovanje drugih gostiju. Reagovao je vlasnik turističko-ugostiteljskog kompleksa i insistirao da napuste kupalište, jer su drugi gosti izražavali nezadovoljstvo.


Viralni snimak na kome se čuje prepirka članova porodice i vlasnika kupališta objavili su i neki crnogorski mediji.

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još