pristojne cijene

Povoljna i atraktivna destinacija: Deset dana na ovom mjestu košta 250 eura, a zovu ga 'evropskim Maldivima'

Lifestyle06.08.23, 16:31h

Povoljna i atraktivna destinacija: Deset dana na ovom mjestu košta 250 eura, a zovu ga 'evropskim Maldivima'
TikTokom i Instagramom kruže snimci i fotografije sa ove moderne, atraktivne plaže prepoznatljive po boji mora, bijelom pjesku, slamnatim suncobranima i udobnim baldahinima, ali i po jednoj specifičnoj atrakciji.

 

Ljetovanje u Albaniji postalo je praksa već nekoliko godina unazad, mnogim turistima,  oni koji su posetili tamošnja ljetovališta tvrde da su cijene pristojne, a plaže, ambijent i usluga izvrsni. I dok mnogi tvrde da tamo nogom ne bi kročili, oni koji odu u najvećem broju vraćaju se zadovoljni i puni dobrih utisaka. Najveća prednost su atraktivne pješčane plaže koje podsećaju na one u Grčkoj, ali niže cijene, prenosi Blic.rs.

 

Ovog ljeta jedna albanska plaža posebno je popularna na društvenim mrežama i svojevrsni je zaštitni znak ljetovanja u ovom dijelu Albanije - riječ je o privatnoj plaži Kamay u mjestu Ksamil.

 

TikTokom i Instagramom kruže snimci i fotografije sa ove moderne, atraktivne plaže prepoznatljive po  boji mora, bijelom pjesku, slamnatim suncobranima i udobnim baldahinima, ali i po jednoj specifičnoj atrakciji.

 

Naime, na početku plaže nalazi se ogromna skulptura u obliku ljudske šake do koje vode stepenice u pravom mediterasnkom stilu - u bijelo-plavoj boji. Jasno je da je ovo mjesto privlači turiste u velikom broju, kao i da je to tačka na kojoj se najradije fotografišu.

 

Cijena seta ležaljki sa suncobranom je 30 eura, a dok se mnogi bune da je to pretjerivanje, zaintereosvane klijentile očito i te kako ima.

 

Ksamil je inače mali gradić u blizini nešto popularnije Sarande, a izlazi na Jonsko More i samo je nekoliko kilometara udaljen od grčkog ostrva Krf. Zbog kristalno čiste vode i posebne boje more ovo mjestašce ima pomalo egzotičan izgled i često ga zovu albanskim tropskim rajem sa najlepšim plažama u ovoj zemlji.

 

Cijene ljetovanja u ovom mjestašcetu su veoma niske, pa je smeštaj za sedam noćenja u hotelu moguće pronaći već za oko 200 eura, dok cijeli aranžman koji obuhvata i autobuski prevoz košta manje od 300 eura.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!