SAVRŠENO VRIJEME ZA IZAZOV

Četiri razloga da ostavite cigarete tokom godišnjeg odmora - najbolja odluka koju pušač može donijeti za sebe!

Lifestyle21.07.23, 14:01h

Četiri razloga da ostavite cigarete tokom godišnjeg odmora - najbolja odluka koju pušač može donijeti za sebe!
Prestanak pušenja može biti jedna od najvećih odluka koju ćete napraviti

 

 

Godišnji odmor je vrijeme za opuštanje i bijeg od stresa svakodnevnog života. Bilo da planirate neko egzotično putovanje ili radije birate istu lokaciju svake godine, godišnji odmor je izvrsna prilika za pozitivne promjene. Prestanak pušenja može biti jedna od najvećih koju ćete napraviti.


U nastavku predstavljamo četiri razloga zašto je godišnji odmor savršeno vrijeme da prihvatite izazov.


Najmirnije doba godine: Ukoliko ste pušač, sigurno ste i sami primjetili da kada ste pod stresom više pušite. Upravo zbog toga je godišnji odmor idealno vrijeme da ostavite cigarete je je po pravilu to stress-free period, kad se odmarate i punite baterije, činite stvari koje vas vesele i opuštaju i ugađate si na različite načine.


Vrijeme je na vašoj strani: Oslobođeni profesionalnih obaveza, tokom godišnjeg odmora svoje vrijeme možete organizovati tako da uložite energiju samo tamo gdje je potrebna. Čelična snaga volje nesumnjivo je potrebna da bi se ostavile cigarete, te je odmor idealna prilika da svoju energiju usmjerite na taj cilj.


Tvoja rutina je promijenjena: Iskoristite priliku da nadmudrite neurone u svom mozgu koji su programirani na „smoking mode“ i navedite ih da dožive nove stvari. Uspješno odvikavanje od pušenja djelomično se zasniva na sposobnosti da postojeće navike zamijenite drugim koje promovišu zdravlje i dobrobit.


Želite da budete viđeni u najboljem izdanju: Godišnji odmor često pruža mnogo više prilika za upoznavanje ljudi – festivali, porodična okupljanja, vjenčanja, koncerti, itd. Želite da budete viđeni u najboljem izdanju što neće biti moguće uslijed negativnih efekata pušenja koji se vide i osjete svim čulima, kao što su neugodan miris, žuti zubi i nokti, promjene na koži, itd.


Ostavljanje cigareta najbolja je odluka koju pušač može donijeti za sebe. A ukoliko ipak niste spremni za ovako radikalnu promjenu, i prelazak na neku manje štetnu, bezdimnu alternativu svakako predstavlja bolji izbor od pušenja cigareta. Proizvodi koji zagrijavaju duhan primjerice nude poznat osjećaj i okus, ali bez katrana i većine drugih štetnih tvari koji se nalaze u duhanskom dimu, koji nastaje kao produkt sagorijevanja duhana. Bez vatre, dima i pepela, oslobađate se i neugodnih mirisa duhanskog dima na koži, kosi, rukama, što je higijenski benefit koji nije zanemarljiv. Iako nisu bez rizika jer sadrže nikotin koji izaziva zavisnost, ukoliko su naučno potkrijepljene bezdimne alternative jesu bolja opcija od nastavka pušenja cigareta.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!