snašli se

Spremili se za cijene u Hrvatskoj: Turisti donijeli kuhalo na plin i džezvu na plažu kod Splita, a onda su došli komunalci

Zabava19.07.23, 10:46h

Spremili se za cijene u Hrvatskoj: Turisti donijeli kuhalo na plin i džezvu na plažu kod Splita, a onda su došli komunalci
Objava je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama

 

 

Snimak sa plaže u Hrvatskoj koji su objavili hrvatski mediji u utorak je izazvao mnogo pažnje na društvenim mrežama.

 

Naime, jedan od kupača snimio je porodicu koja je na plažu donijela rešo na plin, džezvu i počela da kuha kafu.

 

Sve se dogodilo u Podstrani kod Splita, ali porodica koja je namjeravala da na plaži popije kafu u sopstvenoj režiji ipak nije uspjela da ostvari svoj plan budući da su se uskoro na licu mjesta pojavili komunalni redari, prenosi Danas.hr.

 

Kako se navodi, oni su ‘prilikom izlaska na teren odnosno plažu procijenili da zbog velikih temperatura i broja kupača, postoji mogućnost ugrožavanja okoline usljed korištenja prenosnog kuhala’.

 

Iz kancelarije načelnika Podstrane su za danas.hr odgovorili kako su stranog gosta upozorili da kuhalo mora ugasiti i ukloniti. Muškarac ga je poslušao pa pravljenje ‘jeftinije’ kafe nije došlo.

 

- Uzimajući u obzir da se u ovom slučaju nije radilo o klasičnom otvorenom plamenu koji je strogo zabranjen u ovom periodu godine, već o certifikovanom plameniku za vanjsku upotrebu kao ni o obavljanju privredne djelatnosti prodaje pića jer je topli napitak turista namjeravao da spremi za svoje lične potrebe, pri intervenciji redara nije bilo izricanja novčane kazne jer je isti postupio po uputstvu – napisali su iz kancelarije načelnika.


Objava je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

 

Šteta što su komunalci tako brzo doši jer bi možda poslije kafe i grah skuhali – naveo je jedan od korisnika, ali je većina komentara bila iskazivanje podrške ljudima koji su donijeli kuhalo.


Ja stvarno ne vidim tu problem? Šta oni ugrožavaju – ama baš ništa. Dogodine nećemo imati ni takvih turista! Odmah u zatvor gdje su se usudili da donesu plin i kafu na plažu.

 

Ostaćete vi i bez ovih turista što ih imate, već vam otkazuju rezervacije – pisali su ogorčeni ljudi, piše Danas.hr.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još