Detalji iz života fudbalske legende

Kako je Zlatan Ibrahimović spasio oca koji je propadao: 'On je imao svoj rat i jugoslovensku muziku...'

Nedjeljni magazin29.06.23, 18:27h

Kako je Zlatan Ibrahimović spasio oca koji je propadao: 'On je imao svoj rat i jugoslovensku muziku...'
Šefik je poznat po nadimku Kinko posvetio je tri pjesme Zlatanu (druga je „Sine moj“, a treća „Zlatane pruži sve od sebe, nema gola bez tebe“)

 

 

Ne postoji scenarij u kom Zlatan Ibrahimović barem jednom mjesečno ne bude na naslovnim stranama. Ipak, u to je malo ko vjerovao dok je odrastao, a jedan od njih bio je i njegov otac.

 

Poznato je kako je Šefik Ibrahimović je gradio karijeru pjevača narodne muzike, a nimalo neočekivano je njegov najveći hit posvećen sinu „Zlato, Zlatane“. Kako se godinama priča, o čemu je pisao i Ibrahimoviću u autobiografiji, kafana i alkohol su koštali Šefika razvoda sa Jurkom, majke Zlatana Ibrahimovića.

 

Šefik je poznat po nadimku Kinko posvetio je tri pjesme Zlatanu (druga je „Sine moj“, a treća „Zlatane pruži sve od sebe, nema gola bez tebe“).

 

- On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku - napisao je Zlatan u autobiografiji.

 

Šefik je proveo te godine u kafani i sa čašom u ruci zbog čega mu se i raspao brak. Zlatan je počeo karijeru u MBI, a zatim se preselio u FBK Balkan. I dok su očevi pomagali sinove “Ajmo, momci. Dobro je“ u prvom, u drugom su često psovali.

 

Ipak, odjednom je Šefik počeo da se mijenja i postao je potpuno posvećeni otac kada je shvatio da Zlatana čeka velika karijera. Pratio je svaki trening Zlatana, vadio je iz novina članke i dolazio na svaki meč. Taj blizak odnos ostao je do danas.

 

Kada je Zlatan postao uspješan Šefik je prestao da pije, a ostat će upamćen jedan razgovor preko telefona.

 

“Dao sam gol“, rekao je Zlatan.

 

Šefik je odgovorio.

 

“Opet? Pa, ti ne prestaješ“.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još