Od 21. juna

Počinje 'Ljeto na Vilsu', nezaboravna zabava za sve generacije

Zabava20.06.23, 13:20h

Počinje 'Ljeto na Vilsu', nezaboravna zabava za sve generacije
Uz sami ambijent Vilsonovog šetališta, najprometnijeg šetališta u gradu tokom ljeta, bit će pozicioniran zabavni park za sve mališane – PlayVils

 

 

Manifestacija „Ljeto na Vilsu“, koja svim generacija nudi brojne sadržaje, počinje 21. juna, a posjetitelje na Vilsonovom šetalištu čekaju pokloni i odlična atmosfera.

 

Uz sami ambijent Vilsonovog šetališta, najprometnijeg šetališta u gradu tokom ljeta, bit će pozicioniran zabavni park za sve mališane – PlayVils.

 

Na površini od 500 kvadrata postavljeni su sadržaji za zabavu najmlađih - tobogani, ljuljaške, drvene kućice, pijesak za igru, ogromna trampolina, bungee jumping, te do sada neviđeni playground – napuhanac sa popularnim likovima iz animiranih filmova.

 

Posjetitelje će zabavljati sarajevski bend Vremeplov.

 

Organizatori „Ljeta na Vilsu“ će u saradnji sa Challenge – Udruženjem za sport i rekreaciju organizovati Besplatnu ljetnu školu sporta za djecu uzrasta od 4 do 12 godina, najavljeno je.

 

Primarno će kapaciteti biti usmjereni na djecu/učenike iz osnovnih škola sa područja Opštine Novo Sarajevo, ali i djecu iz drugih opština, te pozvati ih da izađu na sportske terene i učestvuju u organizovanim sportskim događajima, umjesto da većinu svog slobodnog vremena provedu za računarima, igricama, mobitelima i drugoj digitalnoj tehnologiji.

 

Treneri će sa najmlađima raditi svakog dana, a sve informacije u vezi besplatne škole sporta mogu se dobiti na linku https://bit.ly/challengezamalesportiste

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!