ODLUČENO NA KONGRESU

Nije bilo glasanja: Nikšić ostaje na čelu SDP-a, izbori u stranci prolongirani do završetka lokalnih izbora u BiH

Front10.06.23, 17:14h

Nije bilo glasanja: Nikšić ostaje na čelu SDP-a, izbori u stranci prolongirani do završetka lokalnih izbora u BiH
Delegati danas nisu odlučivali na način da su glasali o predsjedniku, već odlukom o prolongiranju unutarstranačkih izbora do navedenog roka

 

 


Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić ostaje na toj dužnosti, a izbori u stranci će biti održani po završetku narednih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, odlučili su danas delegati na Kongresu SDP-a u Sarajevu.


Delegati danas nisu odlučivali na način da su glasali o predsjedniku, već odlukom o prolongiranju unutarstranačkih izbora do navedenog roka.


Ovakav razvoj događaja najavio je i sam Nikšić u izjavi novinarima danas uoči Kongresa.


- Vrlo je vjerovatno da će delegati predložiti prolongiranje izbora u SDP-u do iza lokalnih izbora. Njihova procjena je da je u ovom trenutku važnije ono što smo preuzeli kao obaveze; da radimo na jačanju države, državnih institucija, izvršavanju svojih predizbornih obećanja, nego da narednih pola godine potrošimo na izbornu kampanju unutar SDP-a, lobiranje, stvaranje pretpostavki ko će biti predsjednik, da se bavimo sami sobom umjesto onim što je pred nama – kazao je tada lider SDP-a.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još