FINALE LIGE PRVAKA

Džeko večeras igra najveću utakmicu karijere: Inter i City u okršaju za prvaka Evrope

Sport10.06.23, 14:31h

Džeko večeras igra najveću utakmicu karijere: Inter i City u okršaju za prvaka Evrope
Susret će početi u 21 sat, a pravdu će na njemu dijeliti po mnogima najbolji arbitar svijeta, Poljak Szymon Marciniak

 


Grad koji spaja Evropu sa Azijom i na kojem su se vijekovima vodile bitke za prevlast na Starom kontinentu večeras će biti poprište borbe za nogometnog vladara Evrope, prenosi TVSA.

 

Inter će tražiti četvrti naslov prvaka Evrope, a svoju šansu će vrebati iz podređenog položaja. Na tom putu im stoji nateža moguća prepreka u ovom trenutku, strašna mašinerija Manchester Cityja na čijem čelu sjedi Pep Guardiola.

 

Malo je reći da je Manchester City skupa sa svojim bogatim gazdama gladan prvog “ušatog trofeja”, podviga koji im je izmakao mnogo puta do sada, a kojem su najbliži bili prije dvije godine.

 

Ovo će im biti drugo finale Lige prvaka u posljednje tri sezone, ali potpuno drugačije od onog prethodnog u kojem su dozvolili da ih Chelsea dobije na iskustvo.

 

City je upravo u tom meču platio danak izostanka tako važnih evropskih utakmica, a sa tim stvarima večeras ne bi trebali imati problema.

 

U pripremi večerašnjeg meča Građani bi najvećeg protivnika mogli imati upravo u svom timu, ali ukoliko barem upola odigraju kao protiv Reala u revanšu polufinala, trofej će gotovo sigurno završiti na Ostrvu.

 

Sa druge strane, Edin Džeko ne bi trebao brinuti da li će biti starter i pored malih nesuglasica koje je imao sa trenerom Simoneom Inzagijem i sve bolje forme u kojoj se nalazi Romelu Lukaku.

 

Najbolji strijalac bh. reprezentacije svih vremena bi eventualnim trofejem Lige prvaka zaokružio blistavu karijeru koja je počela sa ratnih sarajevskih ulica i dodatno bi zacementirao svoje mjesto među najvećim sportistima koje je naša zemlja ikada imala.

 

Susret će početi u 21 sat, a pravdu će na njemu dijeliti po mnogima najbolji arbitar svijeta, Poljak Szymon Marciniak. Arena Sport 1 Premium ima pravo prijenosa susreta za teritorij BiH.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!