nakon tri i po sata borbe

Đoković prvi finalista Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, juriša na rekordnu 23. pobjedu na Grand Slam turnirima

Sport09.06.23, 19:35h

Đoković prvi finalista Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, juriša na rekordnu 23. pobjedu na Grand Slam turnirima
Tridesetšestogodišnji Đoković u nedjelju će u glavnom gradu Francuske jurišati na rekordnu 23. pobjedu na Grand Slam turnirima

 

 

Srpski teniser Novak Đoković prvi je finalista Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu. Treći nositelj Grand Slam turnira s nagradnim fondom od 47,6 milijuna eura u polufinalu je nakon tri sata i 23 minute igre savladao prvog nosioca Španca Carlosa Alcaraza sa 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1. 

 

Đoković će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta između Norvežana Caspera Ruuda i Nijemca Alexandera Zvereva. Ovaj meč počinje večeras u 19.00 sati.  

 

Tridesetšestogodišnji Đoković u nedjelju će u glavnom gradu Francuske jurišati na rekordnu 23. pobjedu na Grand Slam turnirima. Na najprestižnijem turniru na zemljanoj podlozi slavio je 2016. i 2021. godine, a u izuzetno bogatoj teniskoj biografiji ima i deset pobjeda na Australian Openu u Melbourneu, sedam u Wimbledonu i tri na US Openu u New Yorku.

 

Rezultat polufunala:

Novak Đoković (Srb/3) - Carlos Alcaraz (Špa/1) 6:3, 5:7, 6:1, 6:1
Casper Ruud (Nor/4) - Alexander Zverev (Njem/27), meč počinje u 19.00 sati.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!