Navodno povezani sa narkogrupama

Hadžibajrićevom sinu kojeg je raskrinkao Sky još dva mjeseca pritvora

Hronika09.06.23, 13:18h

Hadžibajrićevom sinu kojeg je raskrinkao Sky još dva mjeseca pritvora
Njih je raskrinkala Sky aplikacija, a prema tvrdnjama tužilaca, oni su bili povezani sa narkogrupama

 

 

Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH za produženje pritvora za još dva mjeseca Seidu Hadžibajriću, sinu Ibrahima Hadžibajrića i Elmedinu Karišiku, vlasniku firme Plaza, uhapšenim u okviru akcije "Start", saznaje Avaz.

 

U prijedlogu Tužilaštva kao razlog za produženje pritvora su navedeni opasnost od bijega i utjecaj na svjedoke i saučesnike.

 

Velike sume novca

 

Podsjećamo, njih je raskrinkala Sky aplikacija, a prema tvrdnjama tužilaca oni su bili povezani sa narkogrupama.

 

Tužilac Džermin Pašić je na jučerašnjem ročištu istakao da je riječ o grupi koja je raspolagala nevjerovatno velikim sumama novca.

 

Pašić je kazao da je 80 posto novca od parking prostora u općini Stari Grad išlo Hadžibajriću. Novac je čuvao kod Karišika, koji ga je u Sky komunikaciji obavještavao da je novac kod drugih ljudi i na sigurnom.

 

Novac od narkokartela

 

Tužilac je naveo da se prljavi novac, putem fiktivnih marketinških ugovora, "upumpavao" pravnim licima. Kazao je da je Dedić priznao da je bio fiktivno odgovorno lice te da je Elmedin Karišik svime upravljao. Istakao je da je Elmedin Karišik vođa organizirane grupe. Tužilac je, također, naveo da postoje komunikacije kriptovanim telefonima između S. A. M. i Karišika.

 

- Novac potječe od narkokartela, S. A. M. je označen kao vođa jednog od najvećih narkokartela u Evropi - kazao je Pašić, piše Avaz.

 

(DEPO PORTAL/mm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još