DANAS

Hitna sjednica Skupštine KS, teme sigurnost u saobraćaju i studentske školarine

Front09.06.23, 09:39h

Hitna sjednica Skupštine KS, teme sigurnost u saobraćaju i studentske školarine
U cilju pripreme današnje sjednice, Komisija za sigurnost Skupštine KS je 8. juna održala sjednicu na kojoj su predstavnici Vlade KS, MUP-a i Uprave policije donijeli određene zaključke, te pružili punu podršku radu policije

 

Skupština Kantona Sarajevo danas će održati hitnu sjednicu koja će biti posvećena sigurnosti u saobraćaju.

 

U cilju pripreme današnje sjednice, Komisija za sigurnost Skupštine KS je 8. juna  održala sjednicu na kojoj su predstavnici Vlade KS, MUP-a i Uprave policije donijeli određene zaključke, te pružili punu podršku radu policije.

 

Pedsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je kazao da su na toj sjednici, a na osnovu analiza i prikupljenih podataka nadležnih institucija koje direktno ili indiretkno učestvuju u rješavanju problema sigurnosti u saobraćaju, doneseni određeni zaključci.

 

- Komisija za sigurnost Skupštine KS izražava podršku radu MUP-u i Upravi policije KS na poduzimanju preventivnih mjera i provođenju zakonskih propisa u cilju unapređenja opće sigurnosti građana i potpunom funkcioniranju propisa - rekao je Okerić za Fenu.

 

Također, dodao je, jedan od zaključaka je i da Komisija za sigurnost nakon sagledavanja svih uočenih problema, daje inicijativu da se hitno pristupi izmjenama i dopunama sljedećih zakonskih propisa: Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, Zakona o prekršajima FBiH, Krivičnog zakona FBiH, te poreznih propisa koji će omogućiti naplatu novčanih kazni.

 

Na prijedlog predstavnika Vlade KS, s posljednje sjednice Kolegija prihvaćeno je da se na ovoj sjednici raspravlja, te ponudi rješenje aktuelne problematike (ne)plaćanja školarina na fakultetima Univerziteta u Sarajevu.

 

(Fena/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!