NESAVJESNO LIJEČENJE

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Hronika08.06.23, 20:23h

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun
Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, potvrdila je Bavčić

 

 

Optužnica protiv troje ljekara podignuta je zbog smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja koja je preminula 14. novembra 2021. godine u Sarajevu.

 

Kako je Feni potvrdila portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić, postupajuće tužiteljice podigle su optužnicu protiv Suada Rožajca za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim djelom nesavjesnog liječenja, a protiv Nine Jovanović i Jasmine Halimić za krivično djelo zloupotrebe položaja.

 

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu na potvrđivanje.

 

Slučaj malene Džene Gadžun potresao je javnost u novembru 2021., kada je operacija spuštenog očnog kapka kod nje, izvedena u privatnoj klinici "Bejtović" u Sarajevu, završena fatalno usljed komplikacija. Džena je preminula u Kliničkom centru na Koševu poslije nekoliko dana kome.

 

Očajni roditelji djevojčice vode pravnu bitku tražeći odgovor na pitanje - zašto je nešto što je trebalo da bude rutinski operativni zahvat završilo smrću njihovog djeteta. Tvrdili su da su predoperativni medicinski nalazi malene Džene bili dobri.

 

 

(Fena/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još