SPREMAN NA SVE

Džeko:'Ovo je moje prvo i vjerovatno posljednje finale Lige prvaka'

Sport08.06.23, 19:31h

Džeko:'Ovo je moje prvo i vjerovatno posljednje finale Lige prvaka'
Džeki ovog ljeta istječe ugovor s Interom i italijanski će mu klub teško ponuditi novi, s obzirom na to da će navršiti 38 godina

 

 


Manchester City i Inter susrest će se u subotu u Istanbulu u finalu Lige prvaka. Ekipa Pepa Guardiole velik je favorit u tom susretu, prenosi Sport Centar.

 

U napadu Intera igrat će vjerovatno Edin Džeko, koji je ove sezone zabio 14 pogodaka i istisnuo Romelua Lukakua iz prve postave. Džeko je pet godina igrao za Manchester City. Za engleski BT Sports najavio je finale Lige prvaka.

 

- Imam 37 godina i ovo je moje prvo finale Lige prvaka. Vjerovatno i posljednje, ali nikad se ne zna. Želim u njemu uživati. Imali smo izvrsnu sezonu u Ligi prvaka, malo manje dobru u Serie A, ali osvojili smo kup i superkup pa možemo biti zadovoljni. Finale Lige prvaka velika je utakmica za obje ekipe i nevjerovatan je osjećaj u njoj učestvovati. Ne bismo bili tu da nismo zaslužili. Znamo da igramo protiv vjerovatno najbolje ekipe na svijetu. City je favorit i mi moramo dati više od 100 posto od sebe. Lično se osjećam dobro, mislim da mogu još puno dati - rekao je Džeko.

 

Džeki ovog ljeta istječe ugovor s Interom i italijanski će mu klub teško ponuditi novi, s obzirom na to da će navršiti 38 godina.

 

Ove sezone bio je odličan u Ligi prvaka, zabio je četiri gola, a najvažniji je bio protiv Milana u polufinalu.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!