liječio račana i josipovića

Ugledni Sarajlija u Hrvatskoj gradi bolnicu od 50 miliona KM: Hirurg svjetskog glasa i poznati biznismen iz Modriče udružili snage

Biznis Klub08.06.23, 10:26h

Ugledni Sarajlija u Hrvatskoj gradi bolnicu od 50 miliona KM: Hirurg svjetskog glasa i poznati biznismen iz Modriče udružili snage
Na ovom velikom projekti su se udružili prof. dr. sc. Milomir Ninković, poznati svjetski stručnjak u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, i Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe, najveće poljoprivredne i prehrambene grupacije u Hrvatskoj

   

 


Milomir Ninković, ugledni Sarajlija koji je liječio Račana i Josipovića, dao je otkaz u Munchenu i uskoro će postati šef privatne bolnice na 6500 kvadrata, a uz njega će tamo raditi još neki doktori svjetskog glasa.


Kako piše Jutarnji list, a prenosi Akta.ba, izgradnja privatne bolnice u Čepinu, koja bi svoja vrata pacijentima trebala otvoriti krajem ove ili početkom sljedeće godine i u kojoj će u sljedećih godinu dana posao naći oko stotinu medicinskih radnika, jedan je od najvažnijih zdravstvenih projekata moderne Hrvatske.


Projekt potpisuju jedan ugledni liječnik svjetskog glasa i jedan od najuspješnijih i najbogatijih hrvatskih poduzetnika.


Na njemu su se, naime, udružili prof. dr. sc. Milomir Ninković, poznati svjetski stručnjak u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, i Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe, najveće poljoprivredne i prehrambene grupacije u Hrvatskoj.


Riječ je o privatnoj bolnici vrijednoj 25 miliona eura, koja će se prostirati na 6500 kvadrata i koja će pružati vrhunske usluge i liječenje na području plastične i rekonstruktivne kirurgije, urologije, dentalne medicine, oftalmologije i interne medicine.


Podsjetimo, Pipunić je rođen u Modriči. Nakon što je napustio BiH 1992. godine, Pipunić u Slavoniji pokrenuo biznis i osnovao tvrtku Žito.


Postao je vlasnik gotovo cijelog bivšeg Industrijsko poljoprivrednog kombinata Osijek, PPK Valpovo, PPK Orahovica, sedam velikih silosa i mlinova, osječke šećerane, te Tvornice ulja Čepin.


Njegova Žito Grupa posluje 25 godina i najveća je poljoprivredna i prehrambena grupacija u Hrvatskoj, prenosi Akta.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još