GODINE SU SAMO BROJ, NO ZA NEKE NISU

Čuveni psiholog davno pojasnio: Žena počinje da stari kad se u njenom ponašanju primijete dvije stvari

ŽENA iN07.06.23, 18:21h

Čuveni psiholog davno pojasnio: Žena počinje da stari kad se u njenom ponašanju primijete dvije stvari
Godine su samo broj i ne bismo trebali uzimati sve k srcu, već se usredotočiti na ono što je doista važno u životu

 

 


Starost je prirodan proces života koji se događa svima nama. Mnogi ljudi misle da su sijeda kosa, bore, suha i manje elastična koža znakovi starenja, ali njemački pisac i čuveni stručnjak za žensku psihologiju Erich Maria Remarque mislio je drugačije.


On je tvrdio da žena zapravo počinje stariti kada počne skrivati svoje nedostatke. Mnoge žene pokušavaju sakriti starost, odnosno svoje prave godine koristeći estetske tretmane i korekcije, ali to zapravo nije potrebno. Važno je ostati mlad u srcu i njegovati sebe na način koji odražava naše unutrašnje stanje.


Naše godine se mogu primijetiti po hodanju, govoru, glasu i ponašanju, stoga je važno održavati zdrav stil života, držati ramena uspravno, biti ponosan na sebe, izbjegavati stres i ne pušiti kako bismo sačuvali svoj glas. Pokušaji sakrivanja godina su beskorisni i mogu biti smiješni.


Godine nisu razlog da prestanemo voditi brigu o sebi. Njegujte svoje tijelo i kožu uz upotrebu blagih krema, neutralne šminke i kvalitetne kozmetike. Ne bismo trebali biti vulgarni, već bismo trebali biti ponosni na svoje godine i prihvatiti ih kao dio našeg iskustva i mudrosti.


Na kraju krajeva, godine su samo broj i ne bismo trebali uzimati sve k srcu, već se usredotočiti na ono što je doista važno u životu.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još