SLUČAJ UBISTVA POLICAJACA

Stojnić reagovao na Keljemendijevo svjedočenje: 'Druženje je bilo više službeno'

Hronika06.06.23, 21:29h

Stojnić reagovao na Keljemendijevo svjedočenje: 'Druženje je bilo više službeno'
- Na kraju, sretan sam što Keljemendi nije jedini svjedok u ovom slučaju, jer je njegov jedini interes da lažnim izjavama pokuša amnestirati ili umanjiti kaznu za djela koja mu se stavljaju na teret u njegovom sudskom procesu - naveo je.

 

Denis Stojnić, MMA borac, poznati sarajevski ugostitelj i nekadašnji vijećnik Grada Sarajeva, oglasio se nakon što ga je jučer pomenuo Elvis Keljmendi u svom svjedočenju na suđenju za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

 

- Prije svega, želim se javno izviniti svojoj porodici, prijateljima i građanima Sarajeva, jer sam u jednom kratkom periodu provodio vrijeme sa Elvisom Keljemendijem.  
Iako je to druženje bilo više službeno, nego privatno (po nalogu obavještajne službe), ne umanjuje lični osjećaj stida i pokajanja što se prezime Stojnić našlo u priči sa prezimenom Keljemendi, jer se za prezime Stojnić vežu brojni sportski uspjesi kako moga oca olimpijca Zdravka, tako i moji kao jedinog borca u teškoj kategoriji sa naših prostora, koji se borio u UFC organizaciji, a sada sam u prestižnoj Bellator organizaciji.   

 

Iako sam sebi obećao da neću komentarisati ništa u vezi sa Keljemendijem, nakon njegovih izjava kao svjedoka na jučerašnjem suđenju, moram reći da je od svega izrečenog u dijelu gdje se spominje moje ime i prezime, jedino istina da je Nermin Šehović rekao da „ako Elvis Keljemendi ima saznanja o ubicama policajaca da će biti nagrađen cifrom koju on napiše i da je za takvu informaciju Kanton spreman izdvojiti milion maraka nagrade“. Oduvijek su nagrade služile kao metod za efikasnije pronalaženje počinilaca krivičnih djela pa je tako, sjetit ćete se, nagrada za informaciju o ratnim zločincima Mladiću i Karadžiću bila pet miliona dolara, za informaciju o ubici Edina Gačića, Kanton je ponudio nagradu od 50 hiljada maraka...  

 

S obzirom da mi je Keljemendi pominjao da njegovi bliski drugovi znaju ko su ubice, moje je bilo da ga spojim sa Ibrahimom Bešlijom i Nerminom Šehovićem, službenicima FUP-a. Gotovo sa sigurnošću mogu tvrditi da bivši direktor OSA-e nije kontaktirao Keljemendija, kako je on to rekao u svom jučerašnjem, u velikoj mjeri izmišljenom i kontradiktornom, iskazu. Njih dvojica se nisu poznavali, čak mi je Mehmedagić govorio da „ga otkaćim, jer je go*no i samo se mogu uprljati“. 


O kontradiktornosti i nepovezanim izjavama Keljemendija govori i činjenica da je izjavio kako ga je Osmica angažovao da pomogne u pronalasku ubica, a onda da sam ja Osmicu zvao, što je očit primjer laži. 


Ponovit ću, Keljemendi se sam nametao u toj istrazi, a nagrada mu jeste ponuđena, koju je prihvatio i obećao da će dati sve informacije o ubicama. Keljemndija i Džafica sam ostavio da o detaljima razgovaraju sa Šehovićem i Bešlijom. 

 

Što se tiče Muhameda Pekića, koji nije vozač, već službenik OSA agencije, sa njim je imao samo jedan susret prije 6-7 godina, kada je Pekić sa još jednim tužiocem išao u Beograd saslušati Keljemendija, jer je tvrdio da zna ko su ubice rahmetil Ramiza Delalića Ćele. U Beogradu je saslušan, jer je tad bio u bjekstvu i moram reci da ni tad nije pomogao u istrazi, jer je, kao i jučer na suđenju, samo nagađao i izmišljao.

 

Naročito je perfidna izjava Keljemendija da su „njih dvojica trebala podijeliti pare“ (misleći na mene i Danijela Džafića), kojom je vrlo manipulativno pokušao obesmisliti moje pokušaje pomoći pronalaska ubica sarajevskih policajaca. Svoj lični odnos i pijetet prema ubijenim policajcima i njihovim porodicama, pokušao sam iskazati i kao vijećnik Gradskog vijeća podnošenjem inicijative da se djeci poginulih policajaca dodijeli 20 hiljada KM pomoći i mjesečne stipendije od 500 KM do punoljetstva. Inicijativa je usvojena, međutim tadašnji gradonačelnik Skaka je nije htio potpisati pa sam tražio njegovu smjenu i prijavio ga nadležnim organima 2020. godine i za druga djela (za koja se on danas sumnjiči). 
Vjerujem da će sadašnja gradonačelnica, Benjamina Karić, usvojenu inicijativu sprovesti u djelo, da će konačno djeca dobiti stipendije i da će je o svemu detaljnije upoznati njeni saradnici, a koji su bili i saradnici Abdulaha Skake

 

Na kraju, sretan sam što Keljemendi nije jedini svjedok u ovom slučaju, jer je njegov jedini interes da lažnim izjavama pokuša amnestirati ili umanjiti kaznu za djela koja mu se stavljaju na teret u njegovom sudskom procesu.

 

Nažalost, ovo nije prvi put da sam uprljao svoje prezime, zbog ljudi sa druge strane zakona, ali jeste posljednji i za nauk mi je da to više nikada, čak ni po nalogu službe, ne radim - napisao je Stojnić u mailu upućenom medijima.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još