Oduzeta mu i vozačka dozvola

Tako to rade u Finskoj: Vozač zbog prebrze vožnje kažnjen čak sa 121.000 eura

Hronika06.06.23, 10:23h

Tako to rade u Finskoj: Vozač zbog prebrze vožnje kažnjen čak sa 121.000 eura
Wiklöf je vozio 82 kilometra na sat u zoni od 50 kilometara na sat kada ga je policija zaustavila i izdala mu kaznu u subotu

 

 

Bogati vozač na finskim Alandskim ostrvima kažnjen je preko 120.000 eura zbog prekoračenja brzine, pri čemu je cijena prekoračenja određena njegovim prihodima. Ovo mu je treća velika kazna u deceniji, i prva koja ima šest cifara, javlja Deutsche Welle.

 
Bogati vozač je kažnjen sa 121.000 eura zbog prekoračenja brzine u Finskoj, gdje se te kazne obračunavaju na osnovu prihoda počinioca.

 

- Zaista žalim zbog toga - rekao je Anders Wiklof za izdanje Nya Aalanda, glavnog lista za ostrva Aaland, autonomnu regiju Finske u Baltičkom moru.

 

Rekao je da je bio svjestan da ide iz zone 70 u zonu 50 i da je usporavao, ali da očigledno nije usporio dovoljno brzo.

 

Izrazio je i nadu da će novac koji je uplatio biti iskorišten za zdravstvenu zaštitu.

 

Wiklöf je vozio 82 kilometra na sat u zoni od 50 kilometara na sat kada ga je policija zaustavila i izdala mu kaznu u subotu. Uz kaznu, oduzeta mu je i vozačka dozvola na 10 dana, navodi list.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!