Bez dogovora

I dalje ništa od formiranja vlasti u HNK: 'Loša klima unutar bošnjačkih stranaka'

Front05.06.23, 16:03h

I dalje ništa od formiranja vlasti u HNK: 'Loša klima unutar bošnjačkih stranaka'
Podsjetimo, protekle sedmice Bošković je kazao da je SDA bliža ulasku i vlast, no iz SDP-a danas optimistični, kažu kako vrijeme odmiče SDP je bliži

 

 

I današnji pregovori o formiranju vlasti u HNK protekli su bez dogovora o tome ko će činiti novu vlast u ovom kantonu. Predstavnici HDZ-a BIH danas su održali sastanak sa predstavnicima SDA i političkim blokom kojeg čine SDP, DF i NIP, no kako je potvrdio predsjednik KO HDZ-a Stjepan Bošković, razgovori će se nastaviti večeras i sutra. Kako piše N1, posebno se osvrnuo na lošu klimu koja se kako kaže stvorila unutar bošnjačkih stranaka.


“Obavili smo razgovore sa SDA i sa Trojkom, došli smo do faze kada brusimo. Nažalost stvorila se loša klima unutar bošnjačkog spektra stranaka, stvorila se politička borba koja nije u središtu naših razgovora. Stvoreno je biti ili ne biti u bošnjačkom spektru. U ovom trenutku ne mogu na adekvatan način odgovoriti nama jer bi kao bili izdajnici prema narodu. Mi želimo govoriti o konkretnim aktivnostima. Ko bude imao najbolji odgovor na naše uvjete bit će dio vlasti”, poručio je Bošković.


Podsjetimo, protekle sedmice Bošković je kazao da je SDA bliža ulasku i vlast, no iz SDP-a danas optimistični, kažu kako vrijeme odmiče SDP je bliži.


“Kako vrijeme odmiče bliže smo ulasku u vlast. Vjerujem da ćemo Vladu imati jako brzo. Neke stvari nismo definisali do kraja, govorili smo o programskim ciljevima, što me raduje. Ovo što smo dosad gledali bilo je jako loše. Ostalo je sitnica da se riješi”, kazao je Ismet Lulić ispred SDP-a.

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još