SEZONA ODMORA

Isplati li se ovog ljeta ići u Crnu Goru: Evo kolike su cijene ležaljki, sladoleda, kafe...

Biznis Klub05.06.23, 11:25h

Isplati li se ovog ljeta ići u Crnu Goru: Evo kolike su cijene ležaljki, sladoleda, kafe...
Ove sezone, mnogi ugostitelji u Crnoj Gori su imali problem sa radnom snagom. Vrlo mali procenat Crnogoraca se odlučuje da radi sezonske poslove, stoga su prinuđeni da radnike traže u drugim zemljama

 

Iako zvanična ljetna sezona na crnogorskom primorju počinje za desetak dana, mnogi građani su iskoristili visoke temperature da sunčano popodne provedu na plažama bez gužvi i velikog broja turista, čiji dolazak se tek očekuje, prenosi Blic.

 

- Voda je odlična, topla i čista. Nakon mnogo kiše jedva smo dočekali malo sunca da se okupamo i uživamo na plaži dok još nisu počele velike vrućine i još veće gužve - rekla je Milica iz Ulcinja.

 

Mnogo je priče bilo oko ovogodišnjih cijena u crnogorskim ljetovalištima, ali se one, po svemu sudeći, još uvijek nisu mijenjale.

 

Tako, recimo, komplet od dvije ležaljke sa suncobranom sebi možete priuštiti za 10 eura (19.56 KM)

 

- Toliko je bilo prošle godine, nije cijena rasla. Naravno nije svuda isto. Ovaj primorski dio koji gravitira ka Ulcinju, Baru i Čanju ipak je malo jeftiniji od Budve, Bečića i Boke. Za kafu vam je potrebno da izdvojite od 1.50 (2,93 KM) do 2.20 eura (4,30 KM), za pivo od 2.30 eura (4,50 KM) do 3.00 eura (5,87 KM), ručak za dvije osobe ne košta više od 13 eura (25,42 KM) - objasnio je jedan ugostitelj iz Čanja.

 

Ove sezone, mnogi ugostitelji u Crnoj Gori su imali problem sa radnom snagom. Vrlo mali procenat Crnogoraca se odlučuje da radi sezonske poslove, stoga su prinuđeni da radnike traže u drugim zemljama.

 

Do ove godine tradicionalno su svoj posao na primorju tražili građani Srbije i Bosne i Hercegovne, ali sada su i oni uglavnom izostali, jer su birali neke dalje i bolje plaćene destinacije.

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još