Sve jača paranoja

Šokantne informacije iz Moskve: 'Znate što se događa iza kulisa Kremlja? Putin je prestravljen'

Front04.06.23, 12:54h

Šokantne informacije iz Moskve: 'Znate što se događa iza kulisa Kremlja? Putin je prestravljen'
Ruski predsjednik navodno toliko strahuje od atentata da odbija putovati izvan zemlje

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin dugo se trudio prikazati sliku svoje nepobjedivosti putem svojih poznatih mačo PR trikova i uradaka te agresivnih tvrdnji o ulozi Rusije na svjetskoj pozornici. No, prema pisanju Daily Beasta u srijedu, koji se pozvao na ruski neovisni medij Verstka, ruski čelnik sve više strahuje za svoj život.

 

Prema tom izvještaju, on je toliko zabrinut zbog mogućeg atentata na sebe zbog posljedica invazije na Ukrajinu da odbija putovati iz zemlje, prenosi Business Insider.

 

Izvor, za koji Verstka navodi da se radi o visokom ruskom dužnosniku, kaže kako je dojam "iza kulisa Kremlja" da je Putin oprezan kada su putovanja u pitanju bilo gdje te da "nema osjećaj sigurnosti". Kako se navodi, nedavni događaji pojačali su paranoju ruskog predsjednika.

 

Među njima je i nalog za uhićenje koji je u ožujku izdao Međunarodni kazneni sud u Haagu (ICC) zbog optužbi za ratne zločine - deportaciju djece iz Ukrajine u Rusiju - te misteriozni napadi dronovima u blizini Moskve i dronovi iznad samog Kremlja. Tu su i optužbe na račun grupe Wagner i njezina šefa Jevgenija Prigožina, prema kojima oni planiraju državni udar protiv Putina.

 

Napadi dronovima u utorak pogodili su predgrađe ruske prijestolnice u kojem žive ugledni članovi društva, a Kremlj je priopćio da su većinu dronova presreli sustavi protuzračne obrane. Jedan izvor otkrio je ruskom mediju da je Putin bio u rezidenciji u vrijeme napada te da su ga probudili službenici sigurnosti. Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije i bivši ruski predsjednik, rekao je da je napad dronom na Kremlj u svibnju bio ukrajinski pokušaj atentata na Putina, što je Ukrajina demantirala.

 

Philip Ingram, bivši časnik britanske vojne obavještajne službe, rekao je za Business Insider da se Putin odavno učahurio u nizu razrađenih slojeva sigurnosti te kako se čini da je situacija s njegovim izoliranjem sve gora. Kaže također da je paranoja ruskog predsjednika postala još izraženija tijekom pandemije covida-19, kada je živio u balonu virtualne izolacije.

 

Ingram ističe da nova strahovanja od atentata znače da je Putin živio u izolaciji dok je kontaktirao samo s nekolicinom bliskih suradnika koji su ga obasipali lažnim informacijama prilagođenim u skladu s njegovim predrasudama.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još