Ceremonija u Ankari

Erdogan položio zakletvu za novi predsjednički mandat

Front03.06.23, 15:49h

Erdogan položio zakletvu za novi predsjednički mandat
Turski lider s najdužim stažom, Erdogan je osvojio 52,2 posto podrške u drugom krugu glasanja 28. maja

 

 

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan položio je u subotu zakletvu za novi petogodišnji predsjednički mandat, produžavajući svoju vladavinu na treću deceniju.

 

- Ja, kao predsjednik, kunem se svojom čašću i integritetom pred velikim turskim narodom i istorijom da ću čuvati postojanje i nezavisnost države, da ću se pridržavati ustava, vladavine prava, demokratije, principa i reformi Ataturka i principe sekularne republike - izjavio je Erdogan na ceremoniji u parlamentu u Ankari, koju je uživo prenosila televizija.
 

Turski lider s najdužim stažom, Erdogan je osvojio 52,2 posto podrške u drugom krugu glasanja 28. maja. Njegova izborna pobjeda poništila je predviđanja većine istraživanja javnog mnjenja i došla je uprkos krizi troškova života za koju se smatralo da je umanjila njegove izglede, prenosi Reuters.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još