VELIKI INTERES

Hadžikadić: 'Presretan sam što smo započeli javnu debatu na temu vještačke inteligencije u BiH, tražila se stolica više'

Tehno31.05.23, 21:34h

Hadžikadić: 'Presretan sam što smo započeli javnu debatu na temu vještačke inteligencije u BiH, tražila se stolica više'
Ova tribina je u nizu tribina koje ćemo organizovati po cijeloj Bosni i Hercegovini. Vidimo se! - poručio se Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres koja je bila organizator trbine "Prirodna i vještačka inteligencija: sinteza ili sukob?", održane u Sarajevu 29. maja ove godine

 

 

 

 

Presretan sam što smo na tribini na kojoj se tražila stolica više, započeli javnu debatu na temu vještačke inteligencije u Bosni i Hercegovini.


Zahvalan sam Amiru Jatiću, prof. dr. sci. Esadu Bajtalu i doc. dr. Seadu Delaliću što smo zajedno organizirali jedan ovakav događaj, o temi koja je potpuno zapostavljena u našem javnom prostoru, a ima i imat će sve više utjecaja na stanje našeg društva i cijelog čovječanstva.


Posebno me obradovao odziv građana, njihova pitanja i komentari kojih je bilo toliko da ćemo ovaj razgovor morati nastaviti drugom prilikom.


Vještačka inteligencija će utjecati na sve sfere društva: privredu, obrazovanje, javni sektor, medicinu i druge segmente društva koje još ne možemo ni znati.

 

platforma-vjestacka-inteligencija-1


Obrazovanje u Bosni i Hercegovini mora biti takvo da nas pripremi za neminovnu budućnost koja nas čeka. Moramo biti spremni, ne samo na prilagodbu na izmijenjeni svijet, već i na mogućnosti koje možemo iskoristiti da učinimo naše društvo i državu naprednijim, efikasnijim, prosperitetnijim i progresivnijim.


Ova tribina je u nizu tribina koje ćemo organizovati po cijeloj Bosni i Hercegovini.


Vidimo se! - poručio se Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres koja je bila organizator trbine "Prirodna i vještačka inteligencija: sinteza ili sukob?", održane u Sarajevu 29. maja ove godine.

 

platforma-vjestacka-inteligencija-2

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!