OD VELIKOG ZNAČAJA ZA GRAĐANE

Raspisane javne nabavke za dva važna projekta u Sarajevu - jedan u Ložioničkoj ulici, drugi na Ilidži

Biznis Klub30.05.23, 10:32h

Raspisane javne nabavke za dva važna projekta u Sarajevu - jedan u Ložioničkoj ulici, drugi na Ilidži
I ove godine imamo u planu značajan broj projekata cestovne infrastrukture koji će za cilj imati kvalitetnije i sigurnije saobraćajnice, bilo da se radi o obnovi ili izgradnji novih saobraćajnica. Neki od njih su i ova dva za koje je jučer raspisana javna nabavka - istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta

 

 

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo je jučer raspisala postupak javne nabavke za dva projekta, jedan u Novom Sarajevo, drugi na Ilidži, a oba će imati veliki značaj za građane Kantona Sarajevo. Radi se o rehabilitaciji dijela ulice Ložionička i izgradnji trake za ubrzanje na cestu Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža.

 


- I ove godine imamo u planu značajan broj projekata cestovne infrastrukture koji će za cilj imati kvalitetnije i sigurnije saobraćajnice, bilo da se radi o obnovi ili izgradnji novih saobraćajnica. Neki od njih su i ova dva za koje je jučer raspisana javna nabavka - istakao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.


Obnova dijela ulice Ložionička planirana je od povezivanja na krak novoprojektovane kružne raskrsnice, do ulice Zmaja od Bosne u dužini od 400 metara. Procijenjena vrijednost javne nabavke je 996.000 KM bez PDV-a.


Za izvođenje radova na izgradnji trake za ubrzanje na cesti Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža planirano je zaključenje okvirnog sporazuma na dvije godine, a procijenjena vrijednost za ovaj projekt je 2,2 miliona KM bez PDV-a.


Oba postupka javnih nabavki raspisana su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i podzakonskim aktima - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još