'bio je dobro dijete, poslušno i pametno'

Saslušan ključni svjedok: Dadilja dječaka Koste K. (13) ispitana u policiji, evo šta je sve ispričala...

Hronika29.05.23, 18:36h

Saslušan ključni svjedok: Dadilja dječaka Koste K. (13) ispitana u policiji, evo šta je sve ispričala...
Ona je brinula o dječaku od kada je imao samo 11 mjeseci, pa sve do prije par godina i više je provela vremena sa njim u tom periodu nego njegovi roditelji

 

 

Dadilja dječaka ubice Koste K. (13) saslušana je u policiji gdje je do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama.


Prema saznanjima Informera, ona je detaljno pričala sve što zna o dječaku, njegovoj sestri i roditeljima, prenosi Blic.

 
Ona je brinula o dječaku od kada je imao samo 11 mjeseci, pa sve do prije par godina i više je provela vremena sa njim u tom periodu nego njegovi roditelji.


Kako je ispričala, ona ne može da shvati da je dječak bio u stanju da pobije svoje drugove i čuvara škole.


- Rekla je kako je danima nakon zločina na Vračaru, razmišljala o dječaku i vremenu dok ga je čuvala i da još uvijek ne može da dođe sebi od šoka - navodi izvor portala.


Dadilja je policajcima ispričala da je, dok ga je čuvala, bio dobro dijete, poslušno i pametno.


- On je bio dobra beba, kasnije i dječak. Bio je natprosječno inteligentan, radoznao i uspješan u svemu što ga je zanimalo. Napomenula je da u njegovom ponašanju ništa nije ukazivalo da će nekada počiniti takav zločin - rekla je ona.


Podsjetimo, majka dječaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" saslušana je u srijedu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima... Opisala je i njegove dane prije masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro prije neko što je dječak sa očevim pištoljima i Molotovljevim koktelima ušao u OŠ "Vladislav Ribnikar" da sije smrt.


Majka dječaka je ispitana kako bi se utvrdilo da li je eventualno zapustila i zlostavljala sina prije nego što je počinio masakr u školi, prenosi Blic.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook