ne žele ga više na čelu

Vijećnici Starog Grada podnijeli inicijativu za pokretanje postupka opoziva općinskog načelnika Hadžibajrića

Front29.05.23, 13:31h

Vijećnici Starog Grada podnijeli inicijativu za pokretanje postupka opoziva općinskog načelnika Hadžibajrića
Kako se navodi u inicijativi, vijećnici smatraju da je sa svojim činom prekršio i član 35. Statuta Općine Stari Gtad Sarajevo, odnosno da je ugrozio organizaciju i funkcionisanje organa uprave te da nije provodio općinske politike, izvršavao općinske propise te zakone BiH, FBiH i Kantona Sarajevo

 

 


Vijećnici u Starom Gradu danas su podnijeli inicijativu za pokretanje postupka opoziva načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, piše Avaz.


To su Vedad Deljković, Anisa Bašović-Čengić, Almedin Miladin, Emir Bićo, Almedina Zukorlić-Pašalić, Srđan Simović, Nermin Džino i Anes Kurtanović


Također, inicijativu su potpisali Ajdin Holjan, Željko Ler, Adi Zahiragić i Adnan Smajović.


Kako "Avaz" saznaje, Damir Saračević (NiP) nije potpisao inicijativu i vijećnici iz NES-a.


Inicijativu za smjenu Hadžibajrića pokrenuo je Vedad Deljković (samostalni zastupnik).


- Mi smo danas potpisali inicijativu. Aktuelni načelnik nema podršku u Općinskom vijeću - rekao je Vedad Deljković za portal "Avaza".


Kako se navodi u inicijativi, vijećnici smatraju da je sa svojim činom prekršio i član 35. Statuta Općine Stari Gtad Sarajevo, odnosno da je ugrozio organizaciju i funkcionisanje organa uprave te da nije provodio općinske politike, izvršavao općinske propise te zakone BiH, FBiH i Kantona Sarajevo. 

 

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još