VIDEO/ otvoreno u 'centralnom dnevniku'

Gradonačelnica Karić otkrila šta je pronašla: Sa kojom firmom je Abdulah Skaka potpisao ugovor na kineskom jeziku?

Front27.05.23, 21:23h

Gradonačelnica Karić otkrila šta je pronašla: Sa kojom firmom je Abdulah Skaka potpisao ugovor na kineskom jeziku?
Željela sam dati priliku Skakinim ljudima u Gradskoj upravi. Oni su opstruirali moj rad, krili su informacije i predmete od mene. To je bio čitav sistem - tvrdi gradonačelnica Benjamina Karić

 

 


Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, bila je večerašnja gošća u "Centralnom dnevniku" na Face TV.


Između ostalog dotakla se i prethodnog gradonačelnika, Abdulaha Skake:


- Pronašla sam u Gradskoj upravi potpisan ugovor sa 'Huaweijem' na kineskom. Ovo nije do kraja realizovano vjerovatno zato što je neko sve osujetio na pola puta. Željela sam dati priliku Skakinim ljudima u Gradskoj upravi. Oni su opstruirali moj rad, krili su informacije i predmete od mene. To je bio čitav sistem. Skakini saradnici su moj dolazak vidjeli kao veliki gubitak - smatra gradonačelnica Karić.


O tome da je dodijelila odlikovanje Udruženju "AntiDayton" tvrdi da to nije istina.


- Dezinformacija je da sam ja dala priznanje ili odlikovala Udruženje 'AntiDayton'! Gradonačelnik nema pravo da daje nagradu Grada, mogu dati isključivo zahvalnicu. Zlatnik koji sam poklonila je suvenir grada i nije službeno priznanje - kaže Karić.


Na aktuelno pitanje o lokaciji za spomenik kralju Tvrtku i brojne probleme koje ovaj projekat prate, odgovara:  


- Tri lokacije su bile opcija za postavljanje spomenika kralju Tvrtku: park iza Predsjedništva, lokacija prekoputa ulaza u Predsjedništvo usred cvjetnog parka i trg ispred Parlamenta BiH! Sve tri lokacije su odbijene uz površna objašnjenja! Anđelina Ošap Gaćanović iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, koja me često proziva, nije dala saglasnost, jer tvrdi da je Tvrtko srpski kralj i da je srednjovjekovna Bosna izmišljena! Ne mogu da uzmem i postavim spomenik jer je to krivično djelo i zaprijećena je kazna zatvora - naglašava gradonačelnica Sarajeva.


Više detalja potražite u videu...

 

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 187

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još