Radovi u velikom broju ulica

ViK: Zbog zamućenosti vode ovaj dio grada isključen iz sistema, snabdijevanje se vrši putem cisterne

Hronika26.05.23, 08:34h

ViK: Zbog zamućenosti vode ovaj dio grada isključen iz sistema, snabdijevanje se vrši putem cisterne
U sklopu Projekta zamjene i rekonstrukcije glavne vodovodne cijevi DN 300 mm u ulici Kranjčevićeva, za 26. i 27.05.2023. godine od 07 sati planirani su radovi na vezivanju novopoloženog cjevovoda

 

 

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Bistrik medresa, Tabaci, Kasindolska, Butmirska cesta, Rakovička cesta, Osik, Vidovci, Suvada Đulimana, Juraja Najtharta, Sumbul česma, Hadžijamakova, Iza bašće, Iza gaja, Gornji Velešići i Humska, saopšteno je iz Vodovoda i kanalizacije, te je navedeno da normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuju po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.
 

- Obavještavamo potrošače iz ulica Nahorevska, Alapi i Svetozara Ćorovića da je Uroševo vrelo isključeno iz sistema vodosnabdijevanja zbog povećane mutnoće od 25.05.2023. godine.
Za pomenute ulice danas 26.05.2023. isporuka vode vršit će se putem cisterne na spoju ulica Nahorevska/Alapi.
 

U sklopu Projekta zamjene i rekonstrukcije glavne vodovodne cijevi DN 300 mm u ulici Kranjčevićeva, za 26. i 27.05.2023. godine od 07 sati planirani su radovi na vezivanju novopoloženog cjevovoda. U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju navedene ulice, kao i ulica: Fra Anđela Zvizdovića, Franca Lehara, Kralja Tvrtka, Augusta Brauna i Herceg Stjepana. Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom završetak radova očekujemo u poslijepodnevnim satima - zaključuje se u saopštenju ViK-a.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!