Potvrđeno

Uhapšen bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka

Hronika23.05.23, 14:06h

Uhapšen bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka
Današnja akcija se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog: zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi, rečeno je iz MUP KS

 

 

Danas je izvršen pretres kuće Abdulaha Skake, bivšeg gradonačelnika Sarajeva i ambasadora BiH u Kataru. Trenutno bivši gradonačelnik Sarajeva nalazi se u zgradi MUP-a KS lišen je slobode i na ispitivanju je u MUP-u KS, potvrđeno je za N1.


Današnja akcija se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog: zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi, rečeno je iz MUP KS.

 

Podsjetimo, nedavno je i Senaid Memić ambasador BiH u Maleziji i bivši načelnik Ilidže uhapšen zbog sumnji da je počinio niz krivičnih djela i određen mu je jednomjesečni pritvor. Iza rešetaka je trenutno i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 109

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još