dame, a šta vi mislite?

Tako to vide muškarci: 'Stid bi me bilo priznati prijateljima, ali ovo najviše želim od žene u krevetu'

DEPO PLUS20.05.23, 16:49h

Tako to vide muškarci: 'Stid bi me bilo priznati prijateljima, ali ovo najviše želim od žene u krevetu'
Da su ovakva razmišljanja sve češća među muškarcima, potvrđuju i neke studije

 

 

 

Kada su u muškom društvu, pripadnici jačeg spola spremni su na hvalisanje svojim seksualnim postignućima, a dobar će dio i pretjerivati u opisima ne bi li izazvali divljenje prijatelja. No, kao što žene znaju, istina je često drugačija od njihovih priča.

 

Umjesto maratonskog seksa i "spontanog" uništavanja kreveta uslijed burnog vođenja ljubavi, dobar dio muškaraca uglavnom želi – nježnost među plahtama.

 

Sram bi me bilo priznati frendovima, ali nježno vođenje ljubavi mi je najdraže. Obožavam kad mi partnerica svojim pogledom i dodirima jasno daje do znanja da me želi i nije joj problem preuzeti inicijativu kako bi mi to pokazala, priznaje nam 34-godišnji Martin.


Nemam ništa protiv seksa nabrzaka, ali on nikada ne zadovolji moje najdublje potrebe, dodaje Martin. Najviše volim kad me nježno skine, ljubi po cijelom tijelu i kada polako dosegnemo orgazam. Tada se osjećam da smo povezani, kao da smo jedno.

 

Da su ovakva razmišljanja sve češća među muškarcima, potvrđuju i neke studije.

 

Muškarci ne žele uvijek biti oni koji će inicirati seksualne odnose, kaže dr. Dawn Michael, klinička seksologinja i autorica priručnika "Intimacy Guidebook for Couples". Ako muškarci moraju inicirati seks svaki put, počinju se osjećati manje privlačno, a mogu razviti i strah od loše izvedbe u spavaćoj sobi.


Iako je svojevremeno serijal "Pedeset nijansi sive" bio vrlo popularnm, dr. Michael primijetila je sve veći broj muškaraca koji žudi za totalno drugačijim stvarima.

 

Neki muškarci vole kada su njihove žene dominantne, ali tu dominaciju ne provode na grub način. Naprotiv, dominiraju svojom brižnošću. O tome se rijetko kad govori, ali muškarci uistinu žele nježnost u spavaćoj sobi. Žele intimnost s ženom kroz nježan seks prepun ljubavi. Žene zaboravljaju da su i muškarci emocionalna bića, a da je seks ogromna ekspresija intimnosti.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!