SA DANAŠNJEG ROČIŠTA

Detalji ubistva na Pofalićima: Kako je ubijen Mehmed Ramić? Pucano s udaljenosti od jednog metra, pronađeno 15 čahura...

Hronika17.05.23, 20:24h

Detalji ubistva na Pofalićima: Kako je ubijen Mehmed Ramić? Pucano s udaljenosti od jednog metra, pronađeno 15 čahura...
Vještak Mirhan Bešlija, inspektor u MUP-u Kantona Sarajevo, analizirao je pištolje, čahure i zrna koji su pronađeni na licu mjesta i tokom obdukcije. Također je vještačio odjeću optuženih, kao i arsenal oružja koji je pronađen prilikom pretresa stana optuženog Amela Jašarevića

 

 

 

Saslušanjem vještaka Mirhana Bešlije danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Amelu Jašareviću, optuženom za ubistvo Mehmeda Ramića 12. decembra 2021. godine na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići. U ovom predmetu sudi se i Edvinu Imamoviću i Igoru Zuki za pomaganje učiniocu nakon počinjenja krivičnog djela.


Brojne čahure


Vještak Mirhan Bešlija, inspektor u MUP-u Kantona Sarajevo, analizirao je pištolje, čahure i zrna koji su pronađeni na licu mjesta i tokom obdukcije. Također je vještačio odjeću optuženih, kao i arsenal oružja koji je pronađen prilikom pretresa stana optuženog Amela Jašarevića.


Kako se moglo čuti, na mjestu ubistva Mehmeda Ramića pronađeno je 15 čahura, nekoliko zrna, jezgra i dijelova košuljice, prenosi Avaz.


Pronađena su dva pištolja, i to Crvena zastava (CZ), kalibra devet milimetara, na kojem je izbrisan fabrički broj kako se ne bi utvrdilo njegovo porijeklo, te pištolj Češka zbrojovka (ČZ) s jednim metkom u cijevi i okvirom u kojem je bilo šest metaka.


Utvrđeno je da su tri čahure ispaljene iz pištolja „Glock“, kalibra devet milimetara, a koji nije pronađen na licu mjesta.


Jedanaest čahura ispaljeno je iz pištolja CZ koji je zatečen na licu mjesta, dok je jedna čahura ispaljena iz pištolja ČZ.


Većina zrna pripada pištolju CZ, dok je zrno koje je nađeno prilikom obdukcije ispaljeno iz „Glocka“.


Vještačene su i jakna, dukserica i bijela majica koje je nosio ubijeni Mehmed Ramić, a na njima su pronađena brojna oštećenja od metaka. Na donjem dijelu trenirke nije bilo oštećenja.


Mnoštvo otvora


Broj ulaznih i izlaznih otvora nađenih na Ramićevoj odjeći vještak je opisao u 73 tačke. Većina projektila išla je zdesna ulijevo u odnosu na položaj Ramićevog tijela. Većina metaka je ušla i izašla, a u Ramića je pucano s udaljenosti od jednog metra.


Nastavak teksta i više detalja pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!