UREDNIK LISTA "STAV" FILIP MURSEL BEGOVIĆ TVRDI

Moram skloniti djecu na sigurno, ugrožena mi je sigurnost

Front29.04.23, 20:45h

Moram skloniti djecu na sigurno, ugrožena mi je sigurnost
Glavni urednik bošnjačkog desničarskog lista “Stav” oglasio se nakon medijskih natpisa povezanih sa akcijom SIPA-e i nedavnog pretresa stana Osmana Mehmedagića Osmice

 

Glavni urednik sedmičnog lista "Stav" Filip Mursel Begović danas je od dijela medija lažno optužen da "živi kao podstanar i plaća kiriju u stanu Osmana Mehmedagića Osmice" te da je to izjavio inspektorima SIPA-e tokom pretresa tog stana. Ovu laž, tvrdi Begović, je sa portala "Dnevnog Avaza" na svojem službenom Twitter nalogu prenio ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, a njegovi su sljedbenici potom započeli pozive na obračun s neistomišljenicima. Begović tvrdi da je sigurnost njegove porodice najozbiljnije ugrožena te da će djecu skloniti na sigurno. 

 

On je svome Facebook profilu naveo:

 

"Moja sigurnost kao glavnog urednika "Stava", a zatim i moje porodice, moje dvoje maloljetne djece, je najozbiljnije ugrožena. Elmedin Konaković je sa službenog Twitter naloga ministra vanjskih poslova prenio tešku laž, a odmah zatim ustvrdio da je to praktički opravdano jer sada mogu vidjeti šta znači "osjetiti laž".


S adresom moje porodice se počelo javno razbacivati, poziva se novog ministra unutarnjih poslova da me se sankcionira, pa zaista mogu očekivati da će svoje prijetnje i ostvariti. Ovo nisu samo pritisci na medije i novinare, ovo je poticaj koji vodi u fizičke napade. Samo jedan u nizu učestalih poziva koji su adresirani i na druge moje kolege. A tek su jedan dan na vlasti.

 

Ovo nije ni prvi a očito ni zadnji put da se prijeti meni i mojoj porodici. Pa i smrću. Smatrao sam do sada da je dovoljno prijetnje prijaviti i zabilježiti. No, sada kada oni koji su prijetnje iznosili čine vlast, posebno uz ministra unutarnjih poslova sa "zavidnom" (krivičnom/nasilničkom) karijerom, sve je moguće. Ono što ću prvo napraviti, osim podnesenih tužbi, je skloniti svoju djecu na sigurno."

 

Inače “Stav” je sedmični list i portal koji se smatra udarnom medijskom pesnicom SDA, kao i medij u funkciji promocije bošnjačke nacionalne politike.  U većinskom dijelu javnosti ovaj mediji ima status vrlo isključivog tumača “bošnjaštva” i sklonog pogromaškog medijskoj politici prema političkim i javnim protivnicima.

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 151

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još