Otvaranje 21. aprila

Kultni sarajevski klub MASH uskoro na novoj adresi

DEPO CLUBBING10.04.23, 19:44h

Kultni sarajevski klub MASH uskoro na novoj adresi
Aktuelni Mash lounge & club u ulici Branilaca Sarajeva (na staroj adresi) nije zapravo Club Mash

 

 

Povodom ponovnog otvaranja kultnog sarajevskog kluba MASH, ali na novoj adresi javnosti su se obratili putem saopštenjem kojeg u potpunosti prenosimo.

 

„Poštovane gošće, gosti, prijateljice i prijatelji Cluba Mash.

 

Obraćamo Vam se sa kratkim saopštenjem.

 

Naime, prije skoro četiri mjeseca smo izašli iz prostora u ulici Branilaca Sarajeva, iz mjesta gdje je Club Mash skoro dvadeset i pet (25) godina ispraćao generacije učenika, studenata, umjetnika, profesora, mladih i starih, domaćih i stranih gostiju. Poznato je da smo bili organizatori humanitarnih akcija, promovirali knjige, organizovali smo bezbroj svirki, mini koncerte, plesne događaje, rođendane, nove godine, praznike, svadbe…bili dio Sarajeva i naše priče.

 

U Clubu Mash su se snimale emisije, filmovi, spotovi. Učestvovali smo u razvijanju naše kulture i umjetnosti. Sve ovo vrijeme nismo varali državu, pošteno smo plaćali porez, prijavljivali radnike, pošteno smo radili i bili smo jedan od najpoznatijih klubova u Bosni i Hercegovini.

 

Postali smo prepoznatljivi među svim starosnim skupinama i različitim poslovnim i umjetničkim opredjeljenjima. Nismo pravili razlike i svima smo pružali maksimalno što smo mogli. Naši uposlenici su radili dugi niz godina, po 10-15 godina, što je rijetkost u ugostiteljstvu, i bili su dio porodice Mash.

 

Za vrijeme covida i zatvaranja objekata koristili smo našu prepoznatljivu baštu sa pogledom na Narodno pozorište kako bismo olakšali bar malo našim gošćama i gostima teško vrijeme kroz koje smo svi prolazili. Club Mash je društveno dobro!

 

Želimo da naglasimo da smo jedino razočarani činjenicom da  se ime našeg Cluba Mash ZLOUPOTREBLJAVA te se i dalje koristi.

 

Ograđujemo se od bilo kakvih "novokomponovanih" sufiksa i prefiksa u imenu našeg kluba kao i skrnavljenju tradicionalnog Mash-a.

 

Mi smo upisani u registru Općinskog suda u Sarajevu i naše ime se ne bi smjelo zloupotrebljavati, u “najmanju ruku” neko treba biti inovativan pa izmisliti sebi ime za novi klub, kafanu, ćevabdzinicu, frizerski salon i dr.

 

S tim u vezi obavještavamo Vas da aktuelni Mash lounge & club u ulici Branilaca Sarajeva (na staroj adresi) nije zapravo Club Mash.

 

Club Mash se otvara 21.04.2023. godine - petak u ul. Saliha Hadzihuseinovića Muvekita br. 6.

 

Svi ste dobrodošli kako bi nastavili tradiciju pravog i jedinstvenog Cluba Mash."

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!