U pripremi za početak proizvodnje u Vogošći

Njemačka investicija u BiH: Kompanija RCB Nanotehnologija povećava broj zaposlenih, počela druga faza...

Biznis Klub04.04.23, 18:01h

Njemačka investicija u BiH: Kompanija RCB Nanotehnologija povećava broj zaposlenih, počela druga faza...
Projekat i tehnologija ove višemilionske njemačke investicije u BiH temelje se na patentu za visokosofisticirani nanotehnološki proces renomiranog Fraunhofer instituta za primjenjeno građevinarstvo

 


Kompanija prepoznata od Agencije za unapređenje stranih investicija BiH kao jedan od najznačajnijih investitora u BiH pokrenula je drugu fazu širenja baze zaposlenika u pripremama za početak proizvodnje u Vogošći krajem ove godine.


Za sve koji se žele okušati u revolucionarnoj tehnologiji proizvodnje obnovljenog carbon black-a i proizvoda baziranih na spojevima silicija i cinka bez karbonskog otiska na okoliš, dobra vijest je da je RCB Nanotehnologija u potrazi za osobama sa znanjem i vještinama iz oblasti procesnog i elektrotehničkog inžinjeringa, projektovanja postrojenja, te drugih srodnih oblasti.


Projekat i tehnologija ove višemilionske njemačke investicije u BiH temelje se na patentu za visokosofisticirani nanotehnološki proces renomiranog Fraunhofer instituta za primjenjeno građevinarstvo.


- Pripreme za zvanični početak proizvodnje krajem ove godine odvijaju se planiranom dinamikom. S tim na umu, vrijeme je za jačanje tima novim stručnim kadrom, koji će doprinijeti našem cilju da BiH bude prva država u svijetu u kojoj se nanotehnologija koristi u procesu proizvodnje obnovljenog carbon black-a potpuno sigurne za okoliš - pojašnjava generalna direktorica Hanadi Džabić.


Dodatno, kompanija u Vogošći će biti i centar za obuku kadrova za sve ostale svjetske destinacije, gdje će RCB Nanotehnologija širiti svoje poslovanje.


- Mnogo je razloga zašto je dobro biti dio našeg tima. Pioniri smo u ovoj oblasti u svijetu i prva kompanija u BiH koja posluje po modelu cirkularne ekonomije. U kreiranju novih vrijednosti, kroz tehnološki proces dominantno koristimo upotrebljene materijale uz ostavljanje pozitivnog karbonskog otiska. A posebno mi je drago što je BiH mjesto u kojem predstavljamo ovu revolucionarnu tehnologiju – zaključuje Džabić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!