ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA PARTIJE

Iz SDP-a stigla poruka svojim članovima i dužnosnicima, ali i onima koji se brinu 'samo za fotelje i privilegije'

Front01.04.23, 10:46h

Iz SDP-a stigla poruka svojim članovima i dužnosnicima, ali i onima koji se brinu 'samo za fotelje i privilegije'
Sarajevski SDP ostaje dosljedan svojim principima i svom djelovanju i nikada nećemo dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa države

 

 


Na sjednici Predsjedništva sarajevskog SDP-a, koja je održana danas, doneseni su zaključci o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, kao i o pritiscima sa kojima se susreće rukovodstvo SDP-a, naglašavajući važnost zajedničkog djelovanja i podrške u vremenu teških odluka i još teže borbe za interese svih građanki i građana Bosne i Hercegovine.

 


Sarajevski SDP pruža potpunu podršku predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u procesu formiranja Vlade FBiH i oštro osuđuje prijetnje koje su mu upućene, zahtijevajući hitno postupanje nadležnih organa.


Pružamo i punu podršku radu svih imenovanih i izabranih zvaničnika na državnom, federalnom i kantonalnom nivou vlasti, sa nadom da će još kvalitetnije i efikasnije raditi u interesu svih građanki i građana Bosne i Hercegovine.


Pozivamo sve naše kolegice i kolege, bez obzira na kojem nivou vlasti djeluju, da pokažemo snagu zajedništva i podrške za procese formiranja vlasti na nivou FBiH koje vodi SDP BiH, kako bi se proces konačno okončao u najboljem interesu naše države.


S druge strane, podsjećamo sve naše izabrane dužnosnike da se pridržavaju odluka koje se donose u organima partije i da djeluju u skladu sa njima.


Na kraju, Sarajevski SDP ostaje dosljedan svojim principima i svom djelovanju i nikada nećemo dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa države.


Sramno je da upravo oni koji uništavaju svaku perspektivu života u ovoj zemlji, koji uništavaju dostojanstvo radnika, penzionera, koji mladim ljudima oduzimaju svaku perspektivu, sada prave opstrukcije. Oni su zabrinuti samo za svoje fotelje i privilegije. Da bi ih sačuvali spremni su izazvati haos i nasilje. To im nećemo dozvoliti - navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 109

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još