IMALI VELIKE PLANOVE U BIH

Pet mjeseci od dolaska, Ryanair ukida sve letove za Tuzlu: Prekida se prodaja karata, a evo šta je razlog...

Biznis Klub31.03.23, 20:12h

Pet mjeseci od dolaska, Ryanair ukida sve letove za Tuzlu: Prekida se prodaja karata, a evo šta je razlog...
Putnici koji su imali rezervisane karte nakon ovih datuma su počeli da primaju obavještenja o otkazivanju njihovih letova

 

 

 

Niskobužetni avioprevoznik Ryanair planira prekinuti sve letove za Tuzlu od 1. juna ove godine, piše portal EX-YU Aviation.


Ova aviokompanija je počela sa radom u Tuzli 1. novembra prošle godine kada su dogovorene usluge iz Beča, Memingena i aerodroma Arlanda u Stokholmu.


U izjavi za EX-YU Aviation News, aviokompanija je potvrdila da se linije prekidaju, a već su, kako prenose mediji, obavijestili aerodrom u Tuzli da se prekida prodaja avio-karata.


Ryanair trenutno održava dva nedjeljna leta iz Tuzle za Memingen, koji završavaju 30. maja, tri nedjeljne rotacije za Beč, koji će biti ukinuti 30. maja, kao i dva nedjeljna leta za Stockholm, koji završavaju 31. maja.


Putnici koji su imali rezervisane karte nakon ovih datuma su počeli da primaju obavještenja o otkazivanju njihovih letova.


Ryanair je prvobitno planirao letove za Tuzlu još 2021. godine, međutim, prekinuo je prodaju na prvobitno planiranim linijama iz Weezea i Baden Badena nakon što je šef Nadzornog odbora Aerodroma Tuzla rekao da lokalna vlast nije potpisala ugovor s aviokompanijom da svog poslovnog partnera, Wizz Air, ne dovede u "neravnopravan položaj" i izazove "nelojalnu konkurenciju". Na kraju je sljedeće godine sklopljen sporazum sa Ryanairom.


Ryanair je ušao na tržište Bosne i Hercegovine 2018. godine sa uslugama za Banjaluku.


Direktor za razvoj ruta ove aviokompanije, Ray Kelliher, rekao je prošle godine: "Radujemo se rastu u Bosni i Hercegovini u narednim godinama i mogućnostima da najavimo još novih i uzbudljivih ruta za sljedeće ljeto".


Na osnovu postojećeg kapaciteta, Ryanair će držati 17 odsto tržišnog udjela u zemlji tokom prvog punog mjeseca ljetne sezone 2023. (aprila) u poređenju sa 36 odsto koji drži Wizz Air. Ryanair je najveća evropska aviokompanija, najveći niskotarifni avioprevoznik i jedna od najvećih svjetskih aviokompanija, mjereno brojem prevezenih međunarodnih putnika, prenosi Indikator.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još