drugu godinu zaredom

Društvo bh. pisaca,prevodilaca i bibliotekara iz Švedske i ove godine samostalno na Sajmu u Sarajevu

Kultura31.03.23, 09:50h

Društvo bh. pisaca,prevodilaca i bibliotekara iz Švedske i ove godine samostalno na Sajmu u Sarajevu
Društvo bosanskohercegovačkih pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj je neprofitna organizacija koju čine bosanskohercegovački pisci, prevodioci i bibliotekari aktivni u Skandinaviji i drugim evropskim državama

 

 

Društvo bosanskohercegovačkih pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj sudjelovat će i ove godine samostalno na Međunarodnom sajmu knjiga i učila, koji će biti održan od 12. do 17. aprila u Sarajevu.

 

- Drugi put već samostalno učestvujemo na sarajevskom Sajmu knjiga, rezervirali smo štand. Dvanaest članova Društva planira doći na Sajam knjiga i učila u Sarajevu 2023. Istakao bih promociju prijevoda na bosanski August Strindbergova epohalnog djela “Nova država” Harisa Tucakovića te prezentaciju naše izdavačke kuće Daorson - kazao je predsjednik Društva za Fenu Samir Deumić.

 

Društvo bosanskohercegovačkih pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj je neprofitna organizacija koju čine bosanskohercegovački pisci, prevodioci i bibliotekari aktivni u Skandinaviji i drugim evropskim državama. Već tradicionalno, zadnju sedmicu u februaru, Društvo organizuje Sajam bh. knjige u Švedskoj (Geteborg) - najznačajniji bosanskohercegovački kulturni događaj izvan Bosne i Hercegovine.

 

Društvo dodjeljuje i nagradu za izuzetne književne rezultate u oblasti poezije, proze, prevodilaštva i esejistike, koja nosi ime Mehe Barakovića - bh. književnika sa zapaženom djelatnošću u Švedskoj. Osnovni kriterij je kvaliteta djela autora vezanog za bh. književnost, bez obzira na dob, spol, nacionalnost, jezik, književni rod i žanr. Dosadašnji dobitnici su Refik Ličina, Milena Rudež i Midhat Ajanović

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!