u centru grada

Federalna inspekcija zapečatila objekat 'Vatre' u Ferhadiji

Hronika31.03.23, 09:29h

Federalna inspekcija zapečatila objekat 'Vatre' u Ferhadiji
Podsjećamo, nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Šaćira Čedića zbog krivičnog djela porezna utaja

 

 

 

Federalna inspekcija jutros je zatvorila objekat "Vatre", koji se nalazi u Ferhadiji, saznaje portal "Avaza".

 

Podsjećamo, nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Šaćira Čedića zbog krivičnog djela porezna utaja.

 

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Istovremeno, oduzeto je 457.739 KM nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom.

 

Šaćir Čedić se tereti da od 2015. do 2019. godine u u svojstvu direktora privrednog društva "Sarajka", u okviru koje posluju ugostiteljski objekti "Vatra", nije prikazivao stvarni promet kroz fiskalne kase, tačnije promet je umanjivao i na osnovu toga pravio lažne poreske prijave te plaćao manji porez nego što je trebalo. Na taj način je utajio porez u iznosu od 457.739 KM nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još