VIDEO/ DELEGAT DF-A IZJAVIO

Đonlagić: SNSD i HDZ danas su politički 'nokautirali' stranke trojke

Front30.03.23, 18:52h

Đonlagić: SNSD i HDZ danas su politički 'nokautirali' stranke trojke
Kako je kazao, jučerašnja najava predstavnika stranaka trojke da će se dogoditi historijski napredak na državnom nivou trajala je jednu noć

 

 

Delegat u Domu naroda PS BiH Dženan Đonlagić kazao je nakon današnje sjednice da su SNSD i HDZ politički „nokautirali“ stranke trojke kao dio vlasti na državnom nivou.

 

- Pustili su im ovaj zakon jučer na Predstavničkom domu zato što je išao prije budžeta, pa su glasali za zaustavljanje rasta plata političarima kako bi dobili budžet. Danas su na Domu naroda pustili hitnu proceduru a onda srušili zakon – naveo je Đonlagić.

 

Kako je kazao, jučerašnja najava predstavnika stranaka trojke da će se dogoditi historijski napredak na državnom nivou trajala je jednu noć.

 

- Sve što su govorili o novom konceptu vladanja danas je srušeno s obzirom da su SNSD i HDZ zaustavili mogućnost da se spriječi rast plata političarima. Budžet je usvojen i sada će ići novi obračun plata političarima uz rast koji će u prosjeku biti od 500 KM i više mjesečno – dodao je.  

 

Delegat Zlatko Miletić kazao je da je jedina intencija poslanika na današnjoj sjednici bila usvajanje budžeta kako bi sebi povećali plate.

 

- Izigravanjem zastupnika i delegata Doma naroda, s obzirom da većina kolega nije imala priliku vidjeti dokument, prijedlog budžeta za 2023. godinu, a zatim su napravili permutaciju i zakon o plaćama stavili kao drugu tačku dnevnog reda, očigledno je da su samo željeli sebi povećati platu – kazao je Miletić.

 

Navodi da je samo povećanje plata osjetljivo pitanje za građane BiH, te da će se na ovaj način stvoriti još veća razlika između plata poslanika i drugih uposlenika institucija BiH. 

 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još