nakon drame u glavnom gradu

Nisu pronađene eksplozivne naprave u sarajevskim školama, noćas završen KDZ pregled

Hronika29.03.23, 09:20h

Nisu pronađene eksplozivne naprave u sarajevskim školama, noćas završen KDZ pregled
KDZ pregled je završen noćas u 1 sat, a proveden je u 65 objekata - 62 škole i tri fakultetske ustanove, kazala je Feni Mersiha Novalić, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS)

 

 

 

Ni u jednoj od škola u Kantonu Sarajevo koje su jučer na mail adrese dobile prijeteće poruke o postavljenim opasnim napravama u njihovom prostoru, nije pronađeno ništa od eksplozivnih ni drugih sredstava što bi eventualno mogla ugroziti sigurnost.

 

KDZ pregled je završen noćas u 1 sat, a proveden je u 65 objekata - 62 škole i tri fakultetske ustanove, kazala je Feni Mersiha Novalić, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

 

Pregled, dakle, nije obavljen samo u školama što su dobile prijeteće dojave već i u drugim.

 

Više škola na području Kantona Sarajevo u utorak je emailom zaprimilo poruku o postavljenoj bombi, zbog čega je ljudstvo preventivno evakuisano i naređen kontradiverzioni pregled.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!