Kometarisao špekulacije o amandmanima

Čampara: Nije prihvatljivo da vlast u FBiH ovisi o jednom ili dva kantona

Front27.03.23, 15:15h

Čampara: Nije prihvatljivo da vlast u FBiH ovisi o jednom ili dva kantona
SDA se mora pomiriti s činjenicom da samo onaj ko ima parlamentarnu većinu može formirati vlasti. Bez obzira da li su to Osmorka ili SDA, rekao je Čampara

 

 

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara prokomentarisao je spekulacije o tome da bi visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH mogao nametnute amandmane na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine s ciljem deblokiranja uspostave Vlade Federacije BiH, piše N1.


„Rješenja koja se spominju u medijima, a vezano za amandmane koje navodno namjerava nametnuti visoki predstavnik, smatram u potpunosti nelogičnim. Postoje brojni drugi načini na koje visoki predstavnik može deblokirati procese. Za mene nije prihvatljiv način prema kojem će vlast u Federaciji BiH ovisiti od jednog ili dva kantona.
 

Uvjeren sam da je riječ o pukim spekulacijama te da će na kraju pobijediti razum, demokratija i evropske vrijednosti. U potpunosti smatram neprihvatljivim bilo kakvo blokiranje uspostave novog saziva Vlade Federacije BiH.
 

Koristim ovu priliku da pozovem zvaničnike SDA da se ne igraju s budućnosti Bosne i Hercegovine i da ispoštuju volju najvišeg zakonodavnog tijela u Federaciji BiH. SDA se mora pomiriti s činjenicom da samo onaj ko ima parlamentarnu većinu može formirati vlasti. Bez obzira da li su to Osmorka ili SDA“, rekao je Čampara.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još