KOMŠIĆ PORUČIO SCHMIDTU

Predlažem mu da razmisli o efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinističko-fašističkom rješenju!

Front26.03.23, 19:32h

Predlažem mu da razmisli o efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinističko-fašističkom rješenju!
Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt bi, prema nekim najavama koje su se pojavile u javnosti, mogao iduće sedmice nametnuti izmjene Ustava Federacije BiH kako bi "deblokirao" proces formiranja nove entitetske vlade

 

 

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je prijedlog novog nametanja izmjena Ustava FBiH od strane visokog predstavnika.


- Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinističko-fašističkom rješenju. A to je, ukidaju se izbori u Federaciji, poručio je Komšić.


Na planirani dan izbora, predložio je Komšić, Schmidt i ambasador SAD-a (bilo koji da bude), određuju ko su članovi Predsjednistva BiH iz FBiH, ko je predsjednik, a ko su potpredsjednici FBiH, ko je premijer, a ko su ministri, prenosi Oslobođenje.


- U daljoj razradi treba ozbiljno razmisliti da se ukine i Parlament FBiH. A ako se odustane od ukidanja tog parlamenta onda amabasador SAD-a (bilo koji da jeste) i Schmidt određuju ko su članovi tog parlamenta, poručio je Komšić.


Naime, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt bi, prema nekim najavama koje su se pojavile u javnosti, mogao iduće sedmice nametnuti izmjene Ustava Federacije BiH kako bi "deblokirao" proces formiranja nove entitetske vlade.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 256

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još