KONTROLA OTKRILA MOGUĆNOST SALMONELE

DM u BiH hitno povlači OVAJ proizvod sa polica: 'Odmah prestanite da ga koristite, vratite otvoren ili neotvoren!'

Biznis Klub24.03.23, 11:03h

DM u BiH hitno povlači OVAJ proizvod sa polica: 'Odmah prestanite da ga koristite, vratite otvoren ili neotvoren!'
Sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim rokovima trajanja dm poziva da isti prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa

 

 


S ciljem zaštite potrošača, dm drogerie markt d.o.o. iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio tahini pasta od susama, 250 g. Riječ je o proizvodu s rokovima trajanja 21.02.2025. i 25.02.2025. Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz dmBio asortimana, kao ni na druge rokove trajanja ovog proizvoda. Rok trajanja istaknut je na pakovanju.

 

bio-susam-dm-2


Prilikom vlastite kontrole proizvoda zaključeno da se ne može isključiti mogućnost prisustva salmonele u navedenom proizvodu. Unos namirnice zahvaćene salmonelom može izazvati dijareju, bolove u stomaku te povremeno povraćanje i blago povišenu temperaturu. Po pravilu navedene tegobe nakon nekoliko dana prođu same. U slučaju težih i dugotrajnijih simptoma potrebno je posavjetovati se s ljekarom.


Sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim rokovima trajanja dm poziva da isti prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.


„Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za dm je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo se zbog nastalih neugodnosti ali i zahvaljujemo na razumijevanju“, poručili su iz dm-a.


U slučaju dodatnih pitanja, molimo Vas da kontaktirate odjel Nabave dm drogerie markt d.o.o., putem telefona: 033 778 300, navedeno je u saopćenju kompanije.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još