ČEKA SE IMENOVANJE NOVE VLADE

Sebija Izetbegović na Skupštini KS ponovo prozvala ministra: 'Zašto Vranić ne odobrava zapošljavanje na KCUS-u?'

Front24.03.23, 10:00h

Sebija Izetbegović na Skupštini KS ponovo prozvala ministra: 'Zašto Vranić ne odobrava zapošljavanje na KCUS-u?'
U toku diskusije riječ je uzela i zastupnica SDA Sebija Izetbegović, koja je uputila zastupničko pitanje ministru zdravstva KS Harisu Vraniću i zatražila elaborat o svim zaposlenim u zdravstvu u kojem će biti predstavljena dinamika zapošljavanja

 

 

U toku je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj bi trebala biti imenovana nova Vlada KS.


Kako je najavljeno, Skupština će se izjasniti o kandidatima:


Darja Softić Kadenić je kandidatkinja Naše stranke za ministricu pravde i uprave, Haris Vranić - kandidat SDP BiH za ministra zdravstva, Almir Bečarević - kandidat Stranke za BiH za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Adnan Šteta - kandidat SDP BiH za ministra saobraćaja, Enda Pavić Pečenković - kandidatkinja SDP BiH za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, Admir Katica - kandidat NiP-a za ministra unutrašnjih poslova, Zlatko Mijatović - kandidat NiP-a za ministra privrede, Naida Hota-Muminović - kandidatkinja NiP-a za ministricu odgoja i obrazovanja, Pavle Krstić - kandidat NS za ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Kenan Magoda - kandidat SDP BiH za ministra kulture i sporta, Emir Dedović  - kandidat Stranke za BiH za ministra finansija, dok je Omer Osmanović kandidat NIP-a za ministra za boračka pitanja.


U toku diskusije riječ je uzela i zastupnica SDA Sebija Izetbegović, koja je uputila zastupničko pitanje ministru zdravstva KS Harisu Vraniću i zatražila elaborat o svim zaposlenim u zdravstvu u kojem će biti predstavljena dinamika zapošljavanja.

 

- Dostaviti i plan razvoja u polju zdravstva, ako postoji… Pitanje je zašto Vranić ne odgovara na zahtjeve KCUS-a, odnosno ne odobrava zapošljavanje na mjesto onih koji su penzionisani? Dostavili smo 11 urgencija - navela je Izetbegović.


Na današnjoj sjednici pred zastupnicima će biti i prijedlog imenovanja nove dopredsjedavajuće Skupštine KS Jelene Pekić, umjesto Igora Stojanovića, zbog njegovog imenovanja za potpredsjednika Federacije BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još