stigla ekspresna reakcija nakon poteza vlade rs

Ambasada SAD o Dodikovim najavama: Još jedan korak na opasnom putu. Ovo su njegovi očajnički potezi!

Front23.03.23, 19:11h

Ambasada SAD o Dodikovim najavama: Još jedan korak na opasnom putu. Ovo su njegovi očajnički potezi!
Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć za potporu neustavnih ili antidaytonskih aktivnosti

 

 

 

Milorad Dodik danas je kazao kako Vlada RS od danas prekida odnose sa ambasadama SAD i Velike Britanije. Naime, Vlada je usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog ‘antidejtonskog djelovanja’.

 

O svemu se sada oglasila ambasada Sjedinjenih Američkih Država:


“Današnja najava predsjednika Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakt sa službenim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva još je jedan korak na opasnom putu koji je odabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine.


To je put koji ne ide u korist stanovnika Republike Srpske, Dodik tvrdi da ih štiti.

 

Sjedinjene Države imaju dugogodišnje saradnje s institucijama Republike Srpske i nastavit ćemo pružati pomoć građanima RS kao što smo to činili svih ovih godina.

 

Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć za potporu neustavnih ili antidaytonskih aktivnosti.

 

Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvaćanje autoritarnih vođa šteti Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost vlastitih stanovnika kako bi poduprli svoj režim i korumpirane interese”, naveli su iz ambasade SAD.

 

(Raport, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 76

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još