odvijala se prava drama

Šumar nožem posjekao mladića po vratu u kafiću: 'Ti si Bošnjak, sad ću te zaklati!'

Hronika23.03.23, 16:57h

Šumar nožem posjekao mladića po vratu u kafiću: 'Ti si Bošnjak, sad ću te zaklati!'
Policija sumnja da se u ovom slučaju radilo o pokušaju ubistva

 

 


Prava drama odvijala se u ponedjeljak 20. marta ove godine u Kreševu, kojom prilikom je došlo do težeg napada na mladića bošnjačke nacionalnosti.

 

- Policijskoj stanici Kreševo 20. marta u 21:45 sati prijavljeno je da je u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Resnik u Kreševu došlo da narušavanja javnog reda i mira tučnjavom u kojoj je I. F. (28) iz Kreševa zadobio povrede – rečeno je za portal "Avaza" iz Srednjobosanskog kantona.

 

Mladiću ukazana pomoć


Također, potvrđeno nam je da je povrede I. F. nožem u predjelu vrata nanio S. Lj. (58) iz Kiseljaka. Mladiću je pomoć ukazana u Domu zdravlja Kreševo, a zatim je prebačen na Klinički centar u Sarajevo, gdje je konstatirano da ima duboku posjekotinu na desnom dijelu vrata. Nakon ukazivanja pomoći, povrijeđeni I. F. je pušten na kućno liječenje. Policija sumnja da se u ovom slučaju radilo o pokušaju ubistva.

 

Nezvanično je za Avaz potvrđeno da je mladića napao šumar Stjepan Lj. Prema riječima očevidaca, koji su događaj okarakterisali kao djelo izazivanja, rasne, vjerske i nacionalne mržnje, povrijeđeni mladić uopće nije učestvovao u tučnjavi za razliku od muškarca koji ga je napao.

 

- Momak nije učestvovao u tučnjavi. On je ušao u kafanu dok su se drugi tukli. Šumar ga je vidio i povikao: "Ti si Bošnjak, sad ću te zaklati". Uhvatio ga je i nožem isjekao po vratu – ispričao je jedan od očevidaca.

 

Odgovor iz Tužilaštva


Iz Tužilaštva Srednjobosankog kantona su za portal “Avaza” potvrdili da još nisu dobili Izvještaj o pomenutom događaju.

 

- Vezano za događaj koji se desio dana 20.03.2023. godine u Resniku kod Kreševa, obavještavam Vas da je postupajući tužilac obaviješten o događaju, međutim Tužilaštvu od strane MUP-a SBK nije dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Po dostavljanju Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i prikupljenih dokaza tužilac će moći okvalifikovati krivično djelo, o čemu ćete blagovremeno biti obavješteni - navela je u odgovoru za portal "Avaza" Ernesa Beganović, portparol Tužilaštva SBK. 

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook