upotrijebio vatreno oružje

Sarajevska policija uhapsila 33-godišnjaka zbog pucnjave na Dobrinji

Hronika22.03.23, 09:57h

Sarajevska policija uhapsila 33-godišnjaka zbog pucnjave na Dobrinji
Kako navode iz policije, za ovog 33-godišnjaka postoji osnov sumnje da je istog dana u jutarnjim satima upotrijebio vatreno oružje u ulici Sarajevskih ilegalaca, u naselju Dobrinja

 

 

Policijski službenici PU Novi Grad Sarajevo uhaspili su jučer E.H. (33) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opće opasnosti i Oštećenje tuđe stvari.


Kako navode iz policije, za ovog 33-godišnjaka postoji osnov sumnje da je istog dana u jutarnjim satima upotrijebio vatreno oružje u ulici Sarajevskih ilegalaca, u naselju Dobrinja kojom prilikom je došlo do oštećenja stana u vlasništvu E.L. iz Sarajeva.

 

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela – navode iz policije.


Podsjećamo da je policiju jučer u 7:55 sati obavijestio vlasnik stana da je u unutrašnjosti svog doma pronašao dva zrna od ispaljenih metaka te da postoje oštećenja na prozoru.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!