koji će biti ishod?

NSRS danas razmatra nacrt zakona o spornim izmjenama Krivičnog zakonika

Front21.03.23, 11:25h

NSRS danas razmatra nacrt zakona o spornim izmjenama Krivičnog zakonika
Druga redovna sjednica nastavljena je raspravom o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor – po hitnom postupku, a među preostalim tačkama je i Nacrt zakona o spornim izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, koje se tiče pitanja klevete i uvreda

 

 

Nastavak druge redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske započeo je danas, a na sjednici se, kao jedna od preostalih tačaka, posebno očekuje razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS. 

 

Druga redovna sjednica nastavljena je raspravom o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor – po hitnom postupku, a među preostalim tačkama je i Nacrt zakona o spornim izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, koje se tiče pitanja klevete i uvreda.

 

Eventualnim usvajanjem ovakvog prijedloga, kleveta bi bila označena kao krivično djelo, a predviđene kazne, prema mišljenju brojnih kritičara, su drakonske.

 

Ovim izmjenama zakona protive se mnoge medijske kuće, opozicija, nevladine organizacije i međunarodna zajednica,  koji smatraju da je to udar na slobodu mišljenja.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!