koja je veza?

Marko Pjanović, dečko Azre Šabanović, slovi za čovjeka bliskog Darku Elezu

Hronika21.03.23, 09:26h

Marko Pjanović, dečko Azre Šabanović, slovi za čovjeka bliskog Darku Elezu
Pjanović koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, dečko je Azre Šabanović, koja je uhapšena u Sarajevu zbog saučesništva u ovom ubistvu

 

 

 

Marko Pjanović, vođa Partizanovih navijača iz Brčkog, koji je prošle sedmice uhapšen u Bijeljini, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54) u Beogradu, slovi za čovjeka bliskog kriminalcu Darku Elezu, piše Nova.rs.

 

Elez trenutno služi zatvorsku kaznu u Srbiji zbog organizovanog kriminala.

 

Pjanović koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, dečko je Azre Šabanović, koja je uhapšena u Sarajevu zbog saučesništva u ovom ubistvu.

 

Više osoba privedeno


Dosad je više osoba privedeno zbog sumnje da su učestvovali u likvidaciji Eskobara, a po svemu sudeći, iza likvidacije stoje kriminalci iz BiH i Srbije, navodi Nova.rs.

 

Podsjećamo, Elez je uhapšen 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj poternici i izručen BiH radi suđenja u predmetu "Lutka". Njemu je bilo oduzeto državljanstvo Srbije, ali je odlukom Upravnog suda vraćeno. Elez je 10. novembra prošle godine u priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu „Lutka“.

 

Elez je insistirao da kaznu služi u Srbiji i on je izručen Srbiji, a osuđen je zbog više teških krivičnih djela poput ubistva, pokušaja ubistva, pljačke...


 

Nije poznato koja je tačno uloga


Za sada nije poznato koja je tačno bila uloga Pjanovića u ubistvu Eskobara, dok se za njegovu djevojku Azru sumnja da je ukrala automobil Golf 4 koji je predala izvršiocima ovog djela, Stefanu Z. (28) i Luki V. (26) koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu. Upravo Stefan Z. i Luka V. su označeni kao direktni izvršioci zločina.

 

Podsjetimo, ubijeni Ranko Radošević je poznat pod nadimkom Eskobar iz Nikšića i bio je pripadnik nikšićko-kvartaškog klana bliskom škaljarskom klanu, bavio se prodajom blindiranih automobila i više je puta pominjan na suđenjima kriminalnim grupama, a likvidiran je 9. marta u kafiću na pumpi u Rušnju (Beograd).

 

(Nova.rs/ DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još